10 april 2022

Söndag och promenad

Imorse startade vi dagen med en promenad upp till Solaris och hittade ett litet koreanskt ställe där vi kunde äta frukost. Det blev en macka med avokado och kyckling samt en avokadoshake. Väldigt gott!


Vi tog sedan bilen ner Hijauan och började packa in saker. Michi lade in ett stort lass i bagageluckan och tittade på mig och sade: Var lade jag bilnyckeln. Den låg i skuffen och bilen var låst. Till saken hör att jag blev väskryckt här för flera år sedan och då försvann extranyckeln. Michi skulle iväg på en läkarkontroll, och jag fick tag på en låssmed som skulle komma om 20 minuter.


När han kom tog det honom inte ens en minut att få upp bilen. Helt sanslöst att få bevittna hur lätt det är att ta sig in i en bil. Han ville sedan ha pengar direkt, men jag kom ju träningsklädd och utan plånbok så jag fick skaka hand och säga att svenskar kan man lite på. Han ville ha min nya adress och allt möjligt, men var sedan väldigt nöjd när pengarna kom ett par timmar senare.


Nu hade vi i alla fall tömt lägenheten så mycket så att det var läge att ta dit Peter Karlsson, vår kompis på Asian Tigers, igen. Han kunde nu gå runt och notera ner de 15 saker som vi vill ta till Europa och han var imponerad av hur mycket vi hade flyttat själva. När han var klar gick vi alla fyra till Souled Out för att äta middag.


Peter och Joanne har bott här sedan augusti 2004, dvs de kom ungefär ett halvår efter oss. Det är så roligt att det finns några kvar som har bott här så länge!