30 maj 2014

Graduation på MKIS

Var idag i 1 Utama för att fixa böcker som Fredrik behöver läsa för skolan i sommar. Som vanligt hade MPH ingenting utan det blir väl till att åka ner till Kinokunyia i stan igen. Däremot så fanns det flera böcker av svenska författare i hyllorna. Oftast är det deckare man hittar, men nu hade även Jonas Jonasson letat sig fram till Malaysia. Det blev ett besök på Royal Selangor också och inköp av lite studentpresenter.


Den största händelsen idag var att H&M slår upp sina portar med ny affär i 1 Mont Kiara.


På kvällen hade Michi och jag blivit bjudna av Seema och Prashant Ganoo att följa med till studenten på MKIS. Detta är tredje gången vi går och det är så stämningsfyllt.


Hela tillställningen börjar med att yngre elever kommer in med en flagga för varje land som har en student i årskurs 12. I år var det arton olika länder.


Därefter tågar alla studenter in, alla iklädda svarta kåpor och svarta hattar a la amerikanskt manér.


Totalt 49 elever gick ut i år och Apurva Ganoo, som vi kom dit för att fira, är i övre raden till höger.


Rektorn var den förste som var uppe och höll ett kort anförande.


Därefter kom årets gästtalare. Det brukar vara talare av hög dignitet som Air Asias VD eller liknande. Idag kom en liten tjej vid namn med Melissa som varit med i Asias Top Model och nu var radiovärdinna. Hon var väl inte så där jättebra...


Lärartalet till eleverna hölls av Mr Roderick och var desto bättre. Alla elever brukar nämnas vid namn och det skämtas rätt friskt. Tror hela publiken låg dubbelvikt vid flera tillfällen. Hans tal var så bra!!!


I slutet av ceremonin får alla studenter gå fram och ta emot sina diplom och fotas med rektorerna en och en.


Så får tofsen på hatten flyttas från vänster till höger sida vilket symboliserar att man nu är färdig student. Alla hattar kastas i luften och det var fullt med konfetti. Så rusade alla studenter till mitten av scenen och började krama om varandra. En era i deras liv är nu slut.


Vi fick vara med familjen Ganoo på foto tillsammans med Apurva med fin studentmössa. Ganoos har bott i Finland i flera år och där har man samma typ av studentmössa som vi har i Sverige så de hade köpt med en hit. Fint med traditioner!


Istället för tårta till studenterna i år hade de gjort små cup cakes med bilder studentmössor på.


Så var det dags för det studenterna brukar tycka är roligast - lastbilen!


Två pappor hade varit iväg och klätt den, danske Jakob och schweiziske Eddy.


Seema och Fiona pratade lite med de två poliserna på motorcykel som skulle eskortera lastbilen in till stan om vad slutmålet var. I år skulle de till Luna bar.


Så åkte en fullastad bil iväg med poliser framför och bakom med tjutande blåljus på. Tror det var rätt många föräldrar som var lite sugna på att komma med också.


Vi gick sedan vidare med Seema och Prashant till Porto Romano för lite middag.


Vi skrattade gott åt den enorma skålen med chiliflingor vi fick in. Den var som en större såskanna. Man använder ju en knivsudd på maten så vi undrade hur många gånger den skålen åkte in och ut ur köket...


Det var verkligen så roligt att få uppleva en studentceremoni igen och en väldigt trevlig kväll med familjen Ganoo.