22 juli 2011

Familjen Cabrera till Rörtången

Idag, torsdag, åkte Michi, Anna och jag in till stan för att fixa lite ärenden. På eftermiddagen åkte Michi tillbaka till Rörtången, men Anna och jag åkte till Kviberg för att titta på Gothia Cup. På plan 25 spelade Singapores lag ISA mot ett skånelag. Familjen Cabrera var här då Bea fått åka med och spela för Singapore.

När matchen var slut vid sextiden, tog vi med Fay, Bea och Mikey ut till Rörtången. I stan regnade det och vi var tvungna att stanna vid Ica Kode för att handla lite nödproviant i fall vi inte skulle kunna åka ut med båten som vi tänkt. Startade med ett glas vin på landet och kollade in kvällens väder.

Det såg ut som det skulle vara uppehåll så vi tog en chansning och hoppade ner i båten och åkte ut till Rönnängs brygga och restaurant Skärgårn. Det blev en riktigt fin tur ut och det är alltid kul att visa skärgården här.

På lite asiatikt vis beställde vi in flera olika rätter och satte mitt på bordet för att de skulle få provsmaka så mycket som möjligt från de svenska vattnen.

Vitlöksgratinerade kräftor var ett måste och detta kompletterades med färska kräftor, räkor och krabba. Det var extra roligt när alla uppskattade maten så mycket.

Färden tillbaka blev i lite lätt duggregn och på Rörtången tog vi kaffe för att värma oss. Vi hade köpt flera sorter Marabou choklad för de ville så gärna testa svenska smaker. Kul! Efter kaffet skjutsade jag och Anna dem tillbaka. Bea bor på Samskolan under Gothia Cup och Fay och Mikey på Gothia Tower. Jättekul att få tillfälle att träffa dem här i Sverige!