22 december 2019

Matlagning med NIlsons

Några dagar innan jul blir det alltid matlagning och pepparkaksbak med Helene och familj. I år blev vi verkligen allihop, så roligt. Vi träffades först vid femtiden så jag tjuvstartade lite. Det blev skinka kokad på morgonen.


Köttbullarna stektes och grönpepparpastejen blev gjord.


Nya pepparkaksmått hade blivit inhandlade i shoppen på Landvetter. Så söta :)


Erik fick baka lite pepparkakor också. Från att inte ha haft så mycket jultraditioner ramlade han in i en familj som går in för det för fullt!


Vi hittade världens sötaste julgodis i Allt om Mat och var tvungna att testa.


Michi, Thomas och Victor fixade kvällens Jansson. Strax efter åkte Michi till Landvetter och hämtade upp Fredrik.


Vi övriga fortsatte med pepparkakor...


...och julgodis. Här små hattar med mandelmassa och nougat doppade i vit chocklad och kokos.


Kvällen avslutades med Jansson och köttbullar. Även pappa kom ner och Fredrik blev firad för sin "graduation" från Kings College. I somras ställdes ju hans flyg in så att han inte kom hem. Det blev en jättefin vinkaraff samt den berömda lilla öppnaren i form av en elefant från Georg Jensen. Saker att ha hela livet!


Det blev en ovanligt sen och väldigt rolig kväll. Så mysigt att få ha hela min familj på plats med syrran, kusinerna, Thomas och pappa! Alltför sällan!