15 mars 2022

Gardiner och mycket annat

Efter min zumbaklass fick jag skynda mig till Almaspuri för idag var det mycket på gång. Först ut var gardinerna. Det skulle upp gardiner i tre rum och rullgardin i ett. Det blev mycket borrande och klättrande.


Medan de höll på kom killarna från Signature Kitchen med alla bänkskivor.


Efter ett par timmar var gardinerna upp i vårt sovrum...


... på kontoret, där vi bara har tunna gardiner för insyn...


... gästrummet fick bara en rullgardin eftersom vi nu använder det som förråd...


...och till sist det som blir Thelmas rum. 


Mitt i allt kom låssmeden och började sätta in nya lås och ringklocka med kamera i. Det lät överallt. Ringklockan funkade fint, men låset lyckades de inte synka med min telefon. Vi kommer i alla fall in.


Killarna med bankskivorna hyvlade och sågade, slipade och borrade. Det var ljud, högt ljud, från elva till halvsex. Var helt slut efteråt bara efter att ha hört ljud från alla hantverkare. Hur kan de jobba med detta varje dag utan några som helst skydd???


Så otroligt mycket byggdamm och spån från arbetet med bänkskivorna. Till killarnas heder skall sägas att de sopade upp allt OCH våttorkade golven. Imponerande!


Vi fick också provat tvättmaskinen och den fungerade utmärkt. Nu kan jag gå och köpa en torktumlare och sätta ovanpå.


När bänkskivarona lades på upptäckte vi att kantsidan var för lång. Gör om, gör rätt...


En av Nasruls killar var ute på balkongen och målade teglet plus staketet. Jag fotade men kunde inte kolla. Var ju livrädd att han skulle ramla ner sex våningar. Inget skydd alls.


Nu är i alla fall alla skivor på plats och jag är supernöjd. Det blev så fint och de var otroligt noggranna.



Nu får vi ta hit alla höga barstolar så att vi kan sitta här också. Två har vi nu i alla fall. Finns tre till i Hijauan.



Vilken dag! Helt fantastisk hur det går framåt nu. Visst är det lite småskavanker, men verkligen inte mycket. En lådhurts skall bytas ut, en sidkant plus att vi skall få handtag till våra garderober i sovrummet. Ljuset i tunneln blir allt starkare...


Fredrik och Lucy var ute och firade sexmånadesjubileum idag. Sådan fin bild så den fick komma med på bloggen!