13 juni 2018

Till Tarja i York

Spännande dag i dag med nytt äventyr i England. Idag skulle jag ta tåget upp till York för att hälsa på Tarja som tidigare bodde i Kuala Lumpur. Det blev tåget mot Edinburgh.



Lite matsäck var inköpt för att ha på tåget som skulle ta två timmar.




Tarja kom och mötte mig på stationen och vi promenerade genom York hem till hennes lägenhet. Vilken söt stad. Tarja bodde innanför ringmuren som omgärdar staden.





Vikingarna har satt sina spår här uppe och det gick inte att undgå att se.




Vi lämnade av min väska och gick sedan ut på stan för lite lunch. Det blev pitabröd med falafel på ett nytt ställe som Tarja inte provat innan.




Vi gick sedan vidare och stannade på ett par olika pubar längs med vägen. Här fanns också en stor katedral.




Vi gick in och tände ett ljus för mamma och ett för Gary, Tarjas man som gick bort för ett år sedan.




Roligt på de engelska pubarna när man kan få pyttesmå glas för att prova olika sorter.




Vi var inne på en av Tarjas favoritpubar där det blev en lager och lite oliver.






Hittade till och med en flaska med York Gin till vår samling på Langkawi.




Vi stannade till på en pub nere vid kanalen. Nu var vattnet cirka tre meter nedanför kanten, men flera gånger varje år är det otroliga översvämningar. Inne på puben satt en bräda som visade hur högt vattnet stigit olika år.






Det blev sedan en liten stund hemma hos Tarja innan vi gick ut igen för att äta middag. Vi träffade då hennes väninna Dawn som följde med oss till en fransk restaurang.



Det blev en supertrevlig kväll. Så roligt att besöka ett nytt ställe tillsammans med någon som bor där. Verkligen en rolig dag och en trevlig stad att besöka!