29 augusti 2023

London med hop-on-hop-off och fotboll med Fulham

Nu var det dags för Thelma att få en sightseeing i London. Hon kände knappt till någonting och jag lånade henne två böcker som hon kunde bläddra i. Det enda hon hört om var Buckingham Palace och Windsor Castle. Nu tog vi tåget in till Paddington och överallt ville hon fotas. 


Alldeles utanför Fredriks gamla lägenhet på Praed Street hoppade vi på en hop-on-hop-off som skulle ta oss runt London i tre timmar.


Självklart satte vi oss högst upp. Det var varmt, men mulet, så en helt perfekt kombination.


Vi passerade alla stora ställen man skall ha sett. Ett av de som fascinerade mycket var Tower Bridge, som vi senare även åkte över.


Vi hoppade av vid London Bridge och promenerade till Borough Market där jag köpte lite fudge till Thelma. Det är så typiskt engelskt.



Vi kom även hem med lite korv och ost. Så klart!


Efter marknaden gick vi till en pub som ligger alldeles brevid för att få i oss lite lunch.


Här blev det Shandy och Fish and Chips. Vi går in för det brittiska totalt idag. Hon måste ju få testa.



Thelma utanför Towern. Undrar hur många foton hon har när hon kommer tillbaka till Malaysia. Så många minnen att bevara.


Det största för henne var nog att få komma till Buckingham Palace.



Även jag tycker att de ridande poliserna är rätt så häftiga!


Ungefär när vi var på väg hem med tåget åkte Tobbe och Michi in till London för att gå med Fredrik och Mateo och se Fulham mot Tottenham. Tobbe är ju en stor Tottenhamsupporter så han fick bita ihop. Om man hejar på fel lag med säsongsbiljetter så kan man bli fråntagen biljetterna. Fulham vann dessutom... Thelma och jag tog en tjejkväll och kollade Crazy Rich Asians.


Det blev en heldag för oss alla. Nu är Londondosen fylld för ett tag.