12 juni 2014

Till Anna i Madrid

Min ständige taxichaufför, dvs pappa, kom och hämtade mig vid sju i morse. Han är för snäll med att ställa upp med att hämta och köra hela tiden. Det kändes lite konstigt att ge sig ut att resa så här snabbt efter att jag precis kommit hem, men det skall bli så otroligt roligt att komma ner till Anna och få besöka Madrid igen. Det var verkligen en stad som gav mersmak förra gången jag var där.


Vem var på flygplatsen och mötte mig om inte Anna. Hon hade nästlat sig in ända till bagagebandet. Angelikas väska hade kommit bort på vägen när hon reste ner med Stella för ett par dagar sedan och hade fortfarande inte kommit fram. Även Stellas vagn saknades. När Angelika flög ner via Bryssel så var det strejk på flygplatsen och bagaget blev fast. Nu verkar ingen veta vart det har tagit vägen... Anna var där för att se om hon kunde få någon information.



Extra roligt med denna resan var att Angelika och Stella var kvar min första natt och åker först i morgon. Stella som nu fyllt ett år har blivit så stor och vaken och är hur söt som helst.



Hon har börjat upptäcka världen och just nu var det ofantligt roligt att t.ex. dra ut våtservetter i mängder.



När det blev dags för middag begav vi oss till det mysigaste av alla torg, Plaza de Santa Ana. Vi valde Lateral där Anna ätit tidigare och visste att maten var bra. På varje bord fanns en liten rolig knapp med val för servitör, nota eller makulera tryckning.



Vi beställde in en stor kanna Sangria som var hur god som helst och försvann läskigt snabbt.




Här kommer en liten bild på restaurangen för framtida behov :)




Angelika och jag skrattade gott åt denna bilden för det ser ju nästan ut som om vi är systrar, fastän vi "bara" är svägerskor.



Anna guidade oss i djungeln av tapas, pratade på smattrande spanska med kyparen och vips började massor av goda smårätter komma in.



Lilla Stella är helt galen i bröd och var överlycklig så länge hon hade en liten bit i handen.



Vi vandrade sedan vidare till Sol. Helt ljummet ute och så skönt att promenera lite efter all mat.




Vi gick sedan vidare förbi Plaza Mayor och fram till El Mercado San Miguel, en fantastisk matmarknad där man kan stanna för lite mat och dryck. När vi var nöjda blev det en taxi tillbaka till lägenheten på Calle de los Vascos 21. Angelika och Anna överraskade med lite cava och sedan slog jetlagen till igen och det var dags för mig att krypa ner i sängen och somna sött efter en intensiv dag.