16 december 2016

En dag på stan och Michi till London

Satt hemma i förmiddags och gick igenom mail och annat. Hade sedan en lunchdate med Fredrik och vi hade bestämt möte inne vid Piccadilly Circus. Jag kunde ta buss 139 från Anna hela vägen. Så roligt att åka buss!



Vi träffades vid Cicchetti där jag ätit med Anna en gång för många år sedan när hon flyttade hit. Restaurangen ligger precis i början på gatan som heter Piccadilly.



Restaurangen är rolig för den serverar vanlig mat i mindre portioner, som tapas, fast det kan vara allt från Carbonara till kalvstek. Vi provade grillad avocado med chilidressing som förrätt. Allt sätts i mitten på bordet så att man kan dela.






Det blev grillade räkor, kalvschnitzel, potatismos med tryffel och en carbonara. Allt i en salig blandning.




Efter lunchen skulle Fredrik iväg och åka skridskor med Victoria, sin kompis Victor och en till. Jag promenerade ner till julmarknaden vid Leicester Square,




Fotade julbelysningen över Regent Street. Stora änglar!




Rätt som det var befann jag mig på Carnaby Street och hittade till Kingly Street med sitt mysiga torg.



Fick ju fota lite julfönster också på Selfridges och andra stora varuhus.






Vid halvnio dök Michi upp från Gatwick. Som tur var gick tågen för det har varit tågstrejk där med jämna mellanrum. Vi träffades i Fredriks lägenhet där vi skulle sova. Vi lämnade sedan kvar bagaget för att gå ut och äta middag med barnen och Fredriks kompisar.




Barnen hade tipsat om Iberica som låg drygt fem minuters promenad från Fredriks lägenhet, nära Great Portland Street. En tapasrestaurang med riktigt goda spanska specialiteter. Det var riktigt roligt att träffa alla Fredriks vänner. Brevid mig sitter Mateo, som ju gått i MKIS i KL med Fredrik, nästa kille är Andrew som är från Malaysia men aldrig bott där, Fredrik, Edward, som delar lägenhet med Fredrik och Mateo, Victor som Fredrik träffat på Kings från Finland och så Anna. 




Efter middagen försvann alla killar iväg till en privat klubb som heter Anabelle, men vi övriga tre tog och åkte hem lite lagom trötta. Skönt att inte vara 19 längre...