06 november 2022

Fläktfix och middag borta

Vår fläkt har slutat fungera och vi hade nu beställt en ny och ett par killar kom för att sätta upp den idag. Det visade sig att elen fram till fläkten är för svag och vi kommer att behöva dra en ny elledning genom taket bort till proppskåpet. Just nu får vi sätta in en kontakt i väggen om den ska fungera. Även Kim från Season Lighting var här och tittade på alla våra lampor. 26 lampor hade gått sönder inne, tre ute samt flera av våra sensorer. Troligen alla regnoväder som orsakat det.


Idag hade vi lite djurbesök. Först en apa med ett stelt ben som skuttade fram och tog hundmat från Shadows skål. Sedan dök den här lille ödlan upp.


När hantverkarna gått tog vi oss en tur upp på berget. Vi hade fått tips om en ny väg så att man kan gå runt istället för fram och tillbaka. Det var tyvärr alldeles för blött i markerna nu så vi får prova den vägen nästa gång.



På kvällen var vi hembjudna till ett tyskt/holländskt par som kom och tittade på vårt hus för ett par år sedan. De bodde vid Makam Matsuhri. Jättefint hus med enorm trädgård mitt i risfälten. När vi skull hem skrattade vi åt vissa skyltar. Nu blev bilden tyvärr lite suddig, men det var så mycket grenar framför så vi kunde inte se någonting.


När vi svängde in hemma stod någon innanför grinden och väntade.


En stor gecko satt under taket vid uteplatsen och underhöll oss med sina höga rop.


Så klart blev det en liten klistund innan det var sovdags ikväll också.


Trevligt med nya bekantskaper och lite ovanligt sätt att mötas på. Barry och Pamela lär vi träffa fler gånger.