30 maj 2015

Studentfest hemma för Fredrik

Dagen startade med leverans av möbler till festen ikväll. Hundra personer är anmälda så det lär bli fullt och varmt med tanke på att vi är ute.


Michi och jag hängde upp blått ocu gult tyg vi virat ihop och den svenska flaggan hängde ner från vår balkong. Såg vädligt fint och svenskt ut. Festen skulle börja sex, så vid halvfyra samlade vi familjen till ett glas champagne och för att ge Fredrik våra presenter i lugn och ro.


Av morfar fick Fredrik en snygg klocka. Roligt att han äntligen börjar använda det för det ser ju väldigt snyggt ut om man nu skall vara välklädd. Han fick även ett par snygga manschettknappar av goda vänner så han kommer att vara välklädd i London.


Anna gav en Adidas sportklocka och sedan fick han en fickplunta i tenn, snowboardboots och lite annat smått och gott.


Vid fem kom två av Thelmas vänner för att hjälpa till på festen. Skönt här att man så lätt kan få hjälp!


En av de första gästerna som anlände var Ms Lee, Fredriks första lärare på MKIS när han började första klass. Så otroligt roligt att hon kunde komma!


Så började gästerna välla in och och det blev snabbt fullt. En salig blanding av lärare, Fredriks klasskamrater och vänner till oss.







Gloria och Amanda, våra svenska killars flickvänner, hade fått på sig de svenska studentmössorna.



Det blev mat i svensk anda med smörgåstårtor med lax och räkor, en vegetarisk med ost för våra indiska vänner, pastasallad och mängder med svenska köttbullar. De tog slut i ett nafs för Fredriks kompisar var galna i dem :)


Michi och jag hälsade välkomna och bjöd alla till bords.



Våra latinamerikanska, spanska och franska vänner hamnade i en grupp för sig.


Efter maten blev det skålande i champagne och tal från oss till Fredrik. Vi avslutade sedan med ett svenskt fyrfaldigt hurrarop. Fortsatte sedan med prinsesstårta, småkakor, kanelbullar och svenskt kaffe. Det var nästan så alla började prata svenska...


Festen började sex och slutade väl vid tolv. Roligt att även rektor Gary Melton med fru och vice rektor David Munro med fru också tittade in. De brukar oftast inte gå, så det var väl gott betyg till Fredrik. Nu är alla våra åtaganden slut. Det har varit fantastiskt kul och vi kan bara var väldigt nöjda med allt!!!