27 september 2012

Första dagen tillsammans i huset

Man märker hur van man är med att alltid ha tillgång till internet och telefon. Vid huset finns inget internet och telefonen fungerar knappt. Det beror på var man står och tiden på dygnet. Hade dessutom åkt ifrån min laddare och möbelfirman skulle ringa om leverans idag så det var lite stressigt. Åkte tidigt till flygplatsen och kunde köpa en ny laddare där och parkerade mig sedan på Starbucks en timme innan Michi kom. Det skall bli så kul att äntligen får vara i huset samtidigt! Tjugo i tolv kom han äntligen ut :)



När vi kom tillbaka till huset var det stor dramatik på gång. En lastbil hade kommit med en sandleverans och när de skulle tippa av allt fungerade inte lyftarmarna för flaket så de lyfte ojämnt vilket fick till följd att hela bilen välte med chaufför och allt. Som tur var kom ingen till skada och även vår mur klarade sig!


Det tillbyggda pooldäcket växer så sakta. Det blev dock lite stopp i arbetet nu då sanden de behövde för att blanda till betongen låg under lastbilen...


När vi var på väg från flygplatsen kom våra möbler så det var perfekt timing. När vi väl fått in dem i huset var det dags att åka in till stan och fixa lite saker. D, som är ansvarig för att huset och allt skall bli klart när vi tillträder, visade oss runt. Michi var lätt lyrisk när han fick komma in i en järnhandel och köpa på sig lite verktyg.



Efter att ha varit runt i mataffärer som såg mer eller mindre bra ut var jag glad över att hitta en affär som såg riktigt bra ut. Det enda som verkar svårt att hitta är färskt kött. Fläskkött kan jag förstå, men det finns inte nötkött eller kyckling heller. Troligen får man åka till wet market, men vi har hört att man också kan köpa på vissa restauranger.




Väl hemma började Michi greja direkt med sina verktyg. Vi har ett litet förrådsutrymme och där skulle nu hyllor på plats. Här verkar det som om alla "vita" alltid får jobb gjort åt sig. När Michi började såga och skruva upphörde allt arbete i trädgården och 14 personer stod och bara stirrade och knuffade på varandra när Michi jobbade.



På kvällen ville jag gärna visa Michi den mysiga restaurangen Brasserie som Jeanette visade mig. Det blev perfekt tillagat kött till middag.



Väl hemma lyxade vi till oss och skålade in vårt nya hus med skumpa. Det går ju an på Langkawi där det knappt kostar något :) 



Michi satte för en planka för fönstret där nere så nu kan vi sova tryggt också. Helt otroligt att denna dröm blivit av!!!