12 november 2016

Runt ön och Ironman

Michi och jag hade ett litet program idag runt ön för att bland annat kolla och fixa saker inför konferensen vi skall ha här om ett par veckor. Första stoppet var vinlagret inne i Kuah, men när vi var på väg dit kom jag på att jag gärna ville till brödaffären som inte var öppen sist. När vi kom in var det som ett lager med bakgrejer överallt. Inte så lätt att veta vad vi skulle köpa.


Kom till slut ut med rågmjöl, vetemjöl och solrosfrön. Skall bli kul att testa! När vi kom till vinlagret fick vi inte lov att handla där. Nya alkoholregler har införts på Langkawi. Nu får man köpa taxfree begränsat. Mer än tillräckligt, men ändå. Fem liter vin/sprit plus tre lådor öl per person. Det är väl bara när man har stor fest, som vid nyår, som det kan behövas mer.


Vi var hemma hos Greg och Yvonne och lämnade av lite skinka jag köpt med från KL. Går inte att få tag på här, möjligen fryst. Vi åkte sedan till The Yacht Club som nu är helt ombyggd. Såg lite turistiskt, men ändå fint ut.


Vi provade lunch på en ny restaurang, Scarborough Fish Market. Den hade fin utsikt! Vi skulle kolla om detta var ett ställe att ta med jobbet till på lite lunch. Hemma igen tog vi oss upp på Langkawiberget. Lite snabbare går det nu.


Vid femtiden åkte vi ner till Pantai Cenang för att kolla Ironman som går här varje år. Vi kände till två svenska killar som skulle springa, Jonas Reinhammar och Tony Persson. Målgången var på stranden vid Pelangi Hotel.


Man kan verkligen imponeras över dessa killar och tjejer som klarar detta lopp. De börjar med 3,8 km simning, kör sedan 180 km cykel och har sedan "bara" ett marathon, 42,2 km, löpning att avsluta med. De vi känner gör detta på drygt tio timmar. Helt sjukt!


Många föll totalt ihop efter att ha passerat mållinjen och fick sättas i rullstol för att ta sig av banan. Alla japaner vände sig om mot banan och bugade, tackade för loppet? Vissa skuttade in som om det de gjort inte var någonting speciellt!


Först in kom Tony Persson. Fantastiskt jobbat!


Kanske en halvtimme senare kom Jonas Reinhammar. Alla fick en Ironman-handduk och en stor medalj. Jonas såg förvånansvärt pigg ut. Vi var fulla av beundran. Och jag som tycker det är jobbigt att springa ett lopp på en mil. Det ger lite perspektiv!


På kvällen åkte vi inte till Kuah igen och tillbaka till The Yacht Club för middag på Jakes Steak House. Kul att testa något nytt! Riktigt bra kött, men vi skrattade åt inredningen som var cowboyhattar, hästskor och kypare klädda som sheriffer... Say no more. Det viktigaste är ju att maten är bra och personalen var väldigt trevlig!


Mätta och belåtna gav vi oss hem till huset igen. Denna gång blir det en kort helg här. Normalt åker jag upp torsdag och hem måndag morgon. Nu blir det bara fredag till söndag. Imorgon får vi ta det lugnt!