25 november 2010

Amerikanska julbazaaren 25 november

I år hade Karin och jag bokat in oss med ett stånd på den amerikanska julbazaaren. Vi har inte varit med på ett par år för vi tyckte inte att det gav så mycket, men nu kändes det som om det var dags igen. När det väl närmade sig så visade det sig att Karin var inbokad till Beijing samma dag. Väl så trevligt :) Men som tur är så har vi vår kära Jeanette som raskt hoppade in som assistent!

Jag hämtade upp Jeanette vid Almaspuri klockan åtta på morgonen för vi ville vara på Royale Chulan Hotel klockan nio, för att hinna packa upp, och morgontrafiken kan vara tjock. Nu hade vi tur och det flöt på rätt bra så vi hade gott om tid att packa upp alla halsband och göra iordning vårt bord innan portarna öppnades klockan tio.

Nu var det bara att vänta på att kunderna skulle välla fram till vårt bord 58. När Karin och jag började så var det inte så många som gjorde smycken, men nu är det ganska många stånd. Det roligaste var dock när en indiska som först kom till oss, och sedan gick runt i hela salen, kom tillbaka och sade att vi hade de snyggaste smyckena av alla. Bara att suga åt sig!!!

Det var säkert över 100 utställare och det såldes allt från köksartiklar till julsaker, från smycken till tygblöjor. Hela registret.

Det blev en riktigt bra dag. Vi hade massor av kunder och flera utställare som också önskade oss välkomna tillbaks. Kul hur det är samma gäng som är runt överallt.

Jeanette lyckades smita ifrån och hittade ett ställe som sålde kyckling- och svamppaj så vi fick lite mat i magen också. Klockan två var bazaaren slut och vi åkte hem i hällregn. När jag släppt av Jeanette bar det direkt av till Ikea som nu hade fått in de danska julgranarna.

Det blev två stycken inköpta plus två julgransfötter som imorgon skall levereras till kontoret och i helgen skall Claudia och jag dit och dekorera. Kul! Det är många som gör stora ögon bland asiaterna när man kommer med färska träd och man får flera frågor om varifrån man kommer. Tänk att det är första advent på söndag!