04 juni 2016

Igensatta rör i tvättstugan

Nu när vi var här igen så hade jag bokat in en reparatör till vår tvättmaskin som helt plötsligt gjorde tvättstugan till en inomhuspool varje gång den sattes på. De kom och hittade inget fel alls. Det visade sig vara stopp i avloppet. Ännu värre. Michi och jag började systematiskt testa var blockeringen kunde finnas och det visade sig vara en bit bort i golvbrunnen. Jag fick tag i en kökstång och körde ner hela armen i röret och lyckades fiska upp ett antal stenar och andra intressanta saker. Lite läskigt var det för de hade hittat en död skorpionbebis i tvättmaskinens botten samt sade att blockeringen kunde bero på en orm som fastnat. Riktiga äventyr här. Efter operationen så funkade allt i alla fall. Nu kan vi kalla oss rörmokare :)




Efter detta äventyr så blev det platt fall i en solstol med en god bok. Härligt!!!



Vi åkte ner till Yellow Café för lite lunch. Starkt solljus!



Efter att ha skärpt mig med mat och motion i drygt fyra månader unnade jag mig en pizza med getost och pepperoni. Hur god var inte den???




Vi bestämde oss för att laga mat hemma ikväll igen. Så skönt att ta det lugnt. Det blev ett besök i en av de lokala mataffärerna och vi skrattade gott åt den gigantiska slev som Michi hittade.



När jag lagade mat fixade Michi stämningsbelysning till solnedgången. Vackert eller hur!





När vi satt där under stjärnorna började vi reflektera över hur vi ändrat oss i vårt tankesätt efter så många år i Asien. Här kommer några exempel:

1. Inne på Michael Kors köpte en äldre man en dyr plånbok. Båda tänkte samma sak - han köper den till sin älskarinna. Här i Malaysia är det så vanligt med tjejer vid sidan om så man har blivit helt luttrad.

2. En asiatisk tjej och en kille från Europa sitter vid ett bord på Yellow Café. Helt plöstligt flyttar hon ut och sätter sig i solen för att sola lite. Genast drar man slutsatsen att detta är ingen asiat uppvuxen i Asien för de skulle aldrig sola. Här skall man vara vit. Hon måste vara född och uppvuxen utanför Asien.

3. En malaysisk seafood-restaurang serverar inte alkohol. Vi stannar så jag får fråga om deras öppettider då det ser jättefint ut. Passar på att fråga om man får ta med öl eller vin. Ja, blev svaret men vi serverar det i koppar. Då tänker man genast - aha, de vill inte att någon annan skall se att folk dricker alkohol på deras restaurang.

Man kan säkert komma på hur många exempel som helst :) Tack och slut från Langkawi idag.