21 november 2012

Hur man får en hel dag att gå

Har åkt bil mycket denna dag och skrattat rätt gott åt hur det kan gå till i Malaysia. Hade en hel del ärenden att uträtta, men tyckte att det borde gå på ett par timmar. Så icke...

Började dagen med att åka till en inredningsaffär i Kota Damansara där de skulle fått in julsaker denna vecka. De skulle nu tyvärr komma nästa vecka...kanske. Oförättat ärende således. Nästa stopp var en lampaffär alldeles i närheten. Skulle här köpa laddningsbara värmeljus. När man använder fläkt eller luftkonditionering här så blåses ljusen alltid ut, så jag tänkte att dessa skulle vara fantastiskt bra. Nu var det dock beställningsvara och de skulle få dem till butiken nästa dag. Ja,ja - inget att göra.

Skulle sedan upp till Damansara Perdana för att hämta några skålar jag beställt som skulle ha kommit i måndags. Nu var det onsdag och jag stegade glatt in bara för att upptäcka att de inte fått in dem. De kanske kunde få dem levererade senare under dagen. Hjälpte mig inte stort. Åkte ner till Ikea där jag i alla fall kunde köpa julmusten jag tänkt mig, samt ett nyckelskåp till Langkawi. På väg ut från Ikea ringde de från lampaffären och sade att de faktiskt hade lamporna där och inte behövde beställa så kunde jag komma tillbaka? Ok, tillbaka till Kota Damansara.

När lamporna var hämtade ringde de från porslinsaffären och mina skålar var där - så tillbaka dit igen :) Det tog sin lilla tid, men jag kom i alla fall hem med allt uträttat till slut. Det gäller bara att aldrig ge upp!

På kvällen åkte Michi upp till Langkawi för våra utemöbler var på väg upp - trodde vi - plus att han skulle göra lite annat jobb däruppe. Han ringde senare från huset och sade att han bara gapskrattat när han kom upp för det visade sig att de inte gjort ett handtag sedan vi var där sist. Man vet inte om man skall skratta eller gråta. Jag hade sett framför mig hur vi nu skulle kunna koppla in tvättmaskin m.m. så vi var beredda på att vara tolv personer under nyår. Inte kul om vi inte kan tvätta. Nu gäller det att sätta fart på gubbarna!!!