01 maj 2021

Förste maj - ingen demonstration här :D

Helt galet att det redan är maj. Normalt sett skulle vi ha bokat biljetterna för sommaren i Sverige för längesedan och nu har vi ingen aning om när nästa resa kan bli av. Visum skall förlängas och förhoppningsvis får vi ta en spruta.

Här i Malaysia är det ingen som vill ta AstraZeneca-sprutan eftersom man kan få blodpropp. Lite intressant är att 1/600.000 får blodpropp med AZ och 1/10.000 får blodpropp av p-piller. Den diskussionen hör man väldigt lite om... Nu kommer man här att erbjuda AstraZeneca till dem som ändå vill ta det, och nu oberoende av ålder. Vi överväger detta starkt. Friska, bra tränade, inte överviktiga. Känns ju inte som att man ligger i någon riskkategori. Dessutom ätit p-piller i mängder med år utan att något hänt. I så fall kan vi kanske få sprutorna snart. Man skall få en, vänta i tolv veckor och sedan få nästa. Anna fick ju AstraZeneca och det har ju gått bra.


När det var dags för middag åkte vi bort till Publika. Det var längesedan vi var här. Vi tog en öl/sangria innan vi promenerade iväg för att se var vi ville äta. Regnet fullständigt vräkte ner när vi lämnade The Social.


Vi fastnade för en japansk restaurang - oväntat, heller hur!  Beställningarna fick göras på en iPad.


Vi fick ett eget bås att sitta i vilket ju känns bra i dessa tider. Supergod mat!


I London har nu Erik skaffat en L-skylt och satt på deras bil. Han har ju inget körkort ännu. Innan han har klarat teoriprovet får han inte ta körlektioner. Däremot får man köra med någon som har haft körkort ett visst tag. De har klarat lockdown i många månader, hur ska det gå nu när de ska övningsköra tillsammans :D


Windsor ligger bara en halvtimme från deras lägenhet. Vilket häftigt ställe. Jag har ju läst lite böcker om Englands historia och det här stället kommer vara värt ett besök.


Varje dag pratar vi om hur gärna vi vill resa och träffa barnen i London. Så frustrerande när tiden bara går och går och går. Imorgon kan vi försöka boka in oss på AstraZeneca-vaccinet. Hoppas verkligen vi får en tid så kan vi bocka av en sak på listan!