05 april 2022

Stort flyttlass idag

Nu var det dags för ett av de sista flyttlassen att gå. Jag hade ju hittat ett bättre flyttbolag förra veckan som nu kom och tog alla stora tavlor plus våra lite finare två skåp där vi har vårt kinesiska porslin. Så skönt att få det säkert levererat. De packade i plast och med stora filtar. Lite annat än Lalamove som är billigt, men där saker kan läggas på ett smutsigt bilgolv fullt med skräp...




Ett annat företag kom och tog resten av alla möbler. Nu är det snart bara kvar de saker som vi vill ta till Europa.


Skrattade gott när jag forslade dessa två munkar - utan mask, men med bälte - till sitt nya hem.


Packade så mycket idag så när jag skulle åka hittade jag inte mina skor. Som tur var hade Thelma ett extra par.


Alla mina lådor med pärlor tog vi över till Hijauan också. Jag skall åka ner till en pärlaffär och kolla om de är intresserade av en snabb affär.


Thelma hade häromdagen tömt vårt förråd. Michi hade ju byggt det med Ikeahyllor upp till taket, mer än tre meter, och det finns mycket man kan stoppa in där under 14 år. Fick lite panik och känsla av att: Hur ska vi få plats med allt i Almaspuri. Fem plastsäckar med skräp sorterades bort och slängdes. Så skönt! Mycket packades ner, men det återstår en hel del. Många undrar varför vi inte använder en flyttfirma, men hur skulle de rensat i detta. Då hade allt kommit till lilla Almaspuri och vi hade fått gå i en snitslad bana mellan kartongerna. Nu håller vi det ändå på en nivå om 6-8 kartonger på golvet i vårt nya hem och det känns ju hanterbart.


Vakterna bara skrattar åt oss, två starka kvinnor som forslar allt. Idag fick vi med vår vattentank och sista vattenflaskan.


Jag har inte tränat sedan i mars, men med tanke på hur mycket vi bär varje dag så är det som ett fullt gympass. Längtar dock till lite rolig zumba.