15 september 2012

Mera möbler och indisk dansuppvisning

Lördag och första helgen tillsammans igen. Var tillbringade vi då den - jo, springande runt i massor av möbleställen igen. Fredrik hade sin sydafrikanske kompis Björn - ja han heter faktiskt det för han har en norsk farfar - på besök och de var inte alls ledsna över att få stanna hemma. Michi och jag tog då och åkte upp till Damansara Perdana för att kolla utemöbler på Jonassen Collection. De har också snygga utemöbler och vi tittade på denna gruppen...



...samt ett par olika frukostbord att ha ute.




Efter att ha lagt en timme här bar det av till Ikea och lite lunch. Anna och jag var ju på Ikea en del när vi var i Sverige och det blev ett par luncher där. Även billigt där, men här kostade räkmackan cirka 12 kronor och fri påfyllnad av dricka kostade 3 kronor. Man tror knappt att det är sant.



Påfyllda med lite ny energi närmade vi oss butiken AuthenTeak i Ikano Power Centre. Detta är en affär där vi ofta slinker in bara för att titta för de har nästan alltid något fint. Nu behöver vi ju dessutom handla så då var det ännu roligare. Såg detta stora matbord för 10 personer. Det är 2,75 långt, så rätt stort.


Såg även stolar som skulle passa, men de behöver en dyna.


Roliga hyllor fanns det gott om!


De hade också lite mer rustika möbler till vardags-/Tv-rum. Hur skall man kunna välja? Undrar om man får med den snygge mannen på köpet?




Vi skrattade gott när vi sedan äntligen kom hem. I foajén vid hissen satt det uppsatt en lapp om att de nya IKEA-katalogerna finns att hämta i managementkontoret. Tala om att IKEA sätter sin prägel överallt.



På kvällen var vi bjudna till en dansuppvisning. Våra Sri Lankesiska vänner Pattuh och Sunandhinis dotter Nina har gått och dansat i 12 år och idag hade hon en dansuppvisning på 1,5 timme som kallades Natya Margam och som var som en dansexamen. Det var säkert ett par hundra vänner och släktingar där och tittade.



Ninas lillebror och Fredriks kompis Perneth var iförd den traditionella dräkten från Sri Lanka. Han höll ett välkomsttal och var jätteduktig med tanke på att han bara är 14 år.



Det var flera som spelade och sjöng när Nina uppträdde och mannen i vitt, Bhagvatulu Sri Seetarama Sarma, var influgen från Indien och tydligen en riktig kändis vad gäller den här typen av musik.



Här kommer ett par bilder när Nina dansar:




Efter ungefär 1,5 timme var det paus och vi fick lite snacks att äta plus kaffe eller te.





Fredrik passade på att prata lite med Perneth i pausen. Ingen av dem tyckte väl att dansen var någon höjdare. Det var ju väldigt speciellt.




Efter pausen fortsatte dansen en dryg halvtimme till. Hon dansade ensam hela tiden och det måste ha krävts otroligt mycket energi och starka benmuskler för att klara detta.




Som alltid väldigt roligt att bli inbjuden till händelser som denna, att få uppleva speciella händelser i andra kulturer och verkligen ta vara på att man är i ett mångkulturellt samhälle. Vi avslutade sedan kvällen med att åka till The Library vid Megamall med Pattuh och hans vänner. Länge leve Sri Lanka :)