22 oktober 2023

Resan mot Malaysia tar sin början

Började morgonen med ett meddelande från KLM att mitt plan från Amstedam var en timme försenat. Egentligen innebar det bara att det skulle gå när det normalt brukar gå. Just denna gång var planet planerat halvåtta, mot alla tidigare år, tio i nio. När taxin kom så fick vi hjälp av en förbipasserande kvinna att ta ett foto på oss alla fem. Pluto förstår när man säger "foto" och brukar då sätta sig och lägga huvudet på sned. Han är för söt!


Det var ju en lång historia med KLM när de bokade om oss via Indien och det blev massor med strul förra året. I gengäld kunde vi köpa två biljetter i ekonomiklass och de uppgraderade oss till business, vilket kändes fantastiskt. De sade dock att om vi behövde ändra biljetterna så försvann uppgraderingen. Också lite konstig kundservice kan man ju tycka. Antingen ger man eller inte. Nu behövde Michi boka om för att vara med på mässa i Dusseldorf och vips var han i ekonomiklass. Inte ens på första benet, som han inte ändrat, fick han ha kvar uppgraderingen. Tror detta kan vara vår sista resa med KLM. Vi är rejält trötta på dem nu.


I Amsterdam fick vi gå skilda vägar för första gången. Michi skulle stanna över en natt i Amsterdam och sedan åka till Dusseldorf på mässa och jag skulle vidare mot KL.


För mig innebar det en väldigt lyxig resa tillbaka.


KLM hade bytt ut planet så det var ganska mycket strul vid ombordstigningen då över tjugo personer bokat economy premium och blev nergraderade till ekonomi då planet var av äldre modell. Väl ombord var det skönt att sjunka ner och njuta. Det blev en stund med min Storytelplatta och efter middagen var det dags att sova. Imorgon blir det Malaysia igen.