27 maj 2010

Sweas sommarmidag på Tamarind Hill, 27 maj

I går kväll var det dags för Sweas sista aktivitet innan sommaren och vi samlades för en middag på Tamarind Hill som ligger på Jalan Sultan Ismail, mitt emot hotell Equatorial. Detta är en bättre restaurang med mat från Indochina. Vår meny för kvällen gick på 145 rm vilket är ganska mycket här!

Vi har 20 stycken som kom till middagen, vilket är många för våra aktiviteter.

Längst till höger, i svart, är Maria Harkins som är Sweas ordförande just nu och brevid henne sitter Maria Fredriksson och sedan Helen Hurtig.

Stämningen var hög och vi fick gott vin i väntan på maten. Restaurangen ligger som i en liten oas brevid den hårt trafikerade Jalan Sultan Ismail. Det ligger bara massor av höga byggnader och plötsligt blir det ett tomrum mellan ett par hus och en trätrappa full med lyktor leder upp till denna mysiga restaurang.

Menyn var lång och service och allt funkade perfekt. Fick väldigt goda förrätter, bland annat en sallad med anka och lychee, en ny kombination!

Här är baby kailan, en väldigt god och lite sparrisliknande grönsak man ofta får här.

En annan av rätterna var kyckling med ananas och cashwenötter.

Så här trevligt hade Anna Håkansson, som tyvärr också flyttar nu, Eva Linder och jag.

Tyvärr ringde Dr Navindra mitt i allt och meddelade att de vill ta nya tester för dengue, denna gång på Fredrik, så det blev till att lämna middagen innan efterrätten. Fredrik är så pigg och verkar helt frisk förutom lite svag feber, så det skall väl inte vara något större problem med honom. Man kan väl säga att det är tur de tar alla tester här så att man har allt under kontroll!!!