05 augusti 2022

Anna och Erik förlovar sig

Vilken dag det har varit. Halvnio i morse berättade Anna att Erik hade friat. Redan i maj ringde han oss när vi var i Malaysia och bad om Annas hand. Så gulligt! Sedan har vi och alla som blivit bjudna till hans "30-årsfest" fått hålla tyst. Så lätt att försäga sig. När Anna skulle upp och fira honom i morse så vaknade hon av att han spelade "deras låt". Hon gick upp för trappan som var beströdd med rosenblad. När hon kom ut på balkongen stod han på knä med Pluto brevid och båda bara grät. Man hade ju velat vara med. Vilken ring han hade köpt!


Kvällen innan hade han ordnat, med hjälp av grannar, så att en blomsterfirma kom in och satte upp hur mycket blommor som helst på balkongen. Det var som för ett bröllop.


Michi och jag var inbjudna på födelsedagsfrukost. När vi passerade under Annas och Eriks balkong ringde vi dem så att de fick komma ut och posera vid den roliga skylten Erik satt upp. Då såg de också att vi kom ensamma.


Utom synhåll stod dock hela det här gänget plus Nur och väntade på att få smita in bakvägen. Anna anade ingenting.


Michi och jag kom upp till lägenheten med tårtan Anna hade beställt och Erik såg lite frågande på oss. Han undrade var alla andra var. Två minuter efter att vi kommit knackade det på dörren igen och där stod Fredrik och Lucy. Fredrik hade skojat med Anna och skickat bild på hur han helt slut låg hemma och vilade. Allt för att förvilla henne. Anna blev jätteglad när de kom. Ytterligare två minuter senare knackade det igen och nu var det Helene och Thomas. Då började Anna gråta. Nästa knackning avslöjade Nicole utanför dörren och allra sist kom Nur. Då höll kramandet aldrig på att ta slut. Men det är klart att när folk rest från både Sverige och Maldiverna för att komma, då blir man glad.


Champagnen korkades upp och Pluto var med mitt i allt.


Vi fick ju även gratulera Erik på hans 30-årsdag som nästan glömdes bort mitt i allt. Av oss fick han ett guldmedlemskap i Maidenhead fotbollsklubb. Lite kul!


Vi hade varit och handlat bröd på morgonen, men dubblerat Annas beställning så nu blev det frukost till tio personer istället för till fyra.


Efter frukosten behövde Michi jobba och jag tog med Helene och Thomas på en promenad i grannskapet. Nicole åkte med Fredrik, Lucy och Nur in till London för att stanna hos Lucy ett par dagar.


På kvällen bar det av in till London för middag på mexikanska Frida´s vid Albert Embankment för familjen och sedan fest på en pråm strax brevid där Anna och Erik hade sin första date. Vi blev lite tidiga så det blev en öl innan maten.


När Anna och Erik dök upp så blev det många foton på det söta paret.



Så roligt att träffa Wiljo igen, Eriks mamma. Hon gav Anna ett halsband med ett hjärta som hennes pappa hade gett hennes mamma på deras andra träff. Så gulligt!


Vi fick också äntligen träffa Eriks tre bröder, Joost, Theiss och Ivo.


Innan båten fick alla varsitt armband att ha på sig. Erik hade betalat in en peng på pråmen så att det skulle vara fri bar till alla med armband. Generöst!


På båten dök det upp ännu fler oväntade gäster, som Annas vänner Sandra och Cissi bland annat.


Även Fredriks kompis Rai kom från Spanien för att vara med och fira.


Annas vän Daria, till höger, gav en fantastiskt fin present - en fotograf som fotade hela festen och alla som var med. Vilket minne det blir!


Fick till ett kort med Erik och hans mamma på båten också. Så roligt att hon var med hela tiden!


Det blev dans och mingel till sena natten. Så många som även vi kände så det var extra kul.


Vi var inte hemma förrän klockan var två. Vilken underbart rolig dag och jag vet inte hur många gånger jag hörde Anna säga: "Jag är så lycklig." Kan ett föräldrahjärta önska sig mer?