20 januari 2011

Lunch med pappa och middag med vänner

Samma dag som diplomen utdelades p[ skolan, den 19 januari, kom pappa och hämtade mig och vi åkte ner till centrum och åt kinesmat. Nu pratar vi inte asiatisk kinesmat utan den svenska varianten. Många säger att det inte är riktig eller god kinesmat, men jag tycker ändå att det är en annan sak. Detta är vår barndoms kinesmat när man inte kände till något annat och jag tycker ändå den är god.

På kvällen var jag sedan hembjuden till vår kompis Eva tillsammans med Lotta. Så mysigt att ha en tjejkväll och bara sitta och prata och uppdatera sig med allt som hänt senaste halvåret.

Eva bjöd på gravlax och dillstuvad potatis. Riktigt svenskt och fantastiskt gott! Evas dotter Erika, en av Annas absolut bästa kompisar, är nu i Houston, Texas på ett utbytesår och går på high school där. Roligt att hon och Anna får så lika erfarenheter.

Njöt av att se dessa de finaste blommor som alltid representerar den svenska våren. Krispiga tulpaner är bland det bästa att köpa hem!

På kvällen tog sedan Lotta och jag en promenad hem igen på de isiga gatorna. Man får kliva försiktigt, även om det är sandat. Backarna är branta och mörkret kompakt. Somnade gott strax efter elva. Fortfarande lite fel i tiden :)

Awards ceremony på MKIS

Malaysia ligger ju lite före i tiden och imorse när jag vaknade hade Michi redan hunnit vara iväg på MKIS och den diplomutdelning som var för Middle och High school avseende förra året.

Först var det dags för Middle School där Fredrik förutom ett Silver Honor Roll fick två exxtra diplom. Ett var för best Self Directed Learner i årskurs 8 och ett var för Excellence i engelska. Bra jobbat Fredrik!

Anna har kämpat på med IB första terminen och lyckades knipa till sig ett Gold Honor Roll. Helt fantastiskt bra! Hon ser ju väldigt glad ut över att ha pappa framför sig med kameran i högsta högg :)

...och här kom en liten bild på diplomet också. Stort grattis till Anna också!

Tråkigt att missa ceremonierna, men inte så tokigt att vara hemma i Sverige heller :)

Kräftor hos Helene, 18 januari

Idag åkte jag iväg till Allum och kollade in den svenska nyårsrean. Roligt att gå och kika lite i affärerna här hemma. Var på Telenor också och fick fixat ett nytt simkort till datorpucken vi har så nu behöver jag inte använda pappas dator längre utan kan surfa hemifrån. Härligt!

Var nere i fiskaffären och köpte havskräftor. Knappt 200 kronor kilot för dagsfångade och nykokta kräftor var faktiskt bättre än förväntat. Lite aioli blev det också plus en flaska vin från systemet. Klockan halvsju traskade jag iväg hem till Helene som mötte mig halvvägs.

Kräftorna var precis lika goda som de ser ut!

Vid halvelva var jag helt färdig igen på grund av tidsskillnaden och gav mig ut i kylan igen för en stilla promenad hem i natten.

Nytt fotbollslag i Kuala Lumpur

Fredrik har sedan några år spelat fotboll i något som heter Little League på Garden International School. Fotbollen har arrangerats av engelsmän. Just Fredriks tränare, som heter Erwis, är malaysier från Kedah, och har vunnit de malaysiska mästerskapen fem gånger. En rutinerad fotbollsspelare alltså. Tyvärr har han och andra malaysiska tränare blivit rätt illa behandlade och till slut valde Erwis att starta sin egen fotbollsklubb. Michi har varit med och sponsrat honom med tröjor och en del kapital. I måndags, den 17 januari, var det så dags för den stora invigningen.

Anna har gått med och har dragit med sig nästan hela sitt lag från MKIS så att de kan spela fotboll hela året och inte bara några månader på hösten.

Journalister var på plats och även Michi blev intervjuad. Laget fotograferades och barn och föräldrar fick spela match mot varandra. Idag kom följande artikel ut i tidningen.

Erwis gives back to the game
Wednesday, January 19th, 2011 06:15:00

Football

FOR A BETTER FUTURE: Coaches and players of the 1st International Soccer Academy training at Garden International School

KUALA LUMPUR:
Being inspired by the childhood he has had, former footballer Wan Erwis Siregar has started his own football academy.

As a young boy, the Malaysian born Erwis attended School Leagues Singapore with dreams of becoming a professional footballer.

"Since I managed to make those dreams of mine a reality I want to be able to give children the same opportunities I had," said Erwis, who launched the 1st International Soccer Academy (FISA) yesterday at Garden International School Kuala Lumpur.

The initial target group for Fisa are the international schools' students aged 13-18.

Erwis hopes to be able to offer a local set-up for the not so fortunate some time soon.

The former Kedah player also compared his academy to other established private academies in Malaysia.

Being the only academy to be set-up by a local footballer, Erwis is confident that he will be able to manage it smoothly.

"I am not running this as a business entity. No doubt the parents of these children pay a certain amount of money but I want to be able to give them value.

"I want them (the children) to be disciplined and progress as footballers," he added.

A quick look at their training session yesterday showcased the discipline of the children.

Even without their coach, they started warming up and doing short drills.

This sort of discipline is even lacking in some amateur football teams.

Erwis plans to send his players for trials at local clubs once they are ready and also introduced the development programme that is in store for the children.

There will be a boot camp conducted by public motivator Nazril Idrus in March.

"This is not only to improve themselves as footballers but also to give them a feel of being a professional footballer and improve their daily lives," said Nazril.

Kul för hela familjen att få vara med om detta!