10 augusti 2011

Los Angeles 4-14 augusti, dag 6

Igår glömde jag att skriva att det var filmpremiär på filmen "30 minutes or less" på The Chinese Theatre på Hollywood Boulevard. Röda mattan var utrullad, kändisar strömmade till och gigantiska kameror var utplacerade. Tyvärr passerade jag lite sent så jag såg inga kändisar som jag kände igen. Amerikanerna själva stod dock bakom staket och skrek olika namn och fotade. Spännande ändå.

I morse gick bussen klockan sju från hotellet. Hade lämnat in bagaget i receptionen och tog bara med en liten väska för dessa två dagar. Först åkte vi till Anaheim i Orange County och där fick vi byta till en stor buss från Lux Bus Tours. Det var ungefär som att åka till Singapore med film, wifi, mat och dryck m.m. bara det att allt funkade :)

Det var roligt att åka genom USA ner till Las Vegas. Landskapet ändrade sig efter hand och ju närmare Las Vegas vi kom desto mer sand och kaktusar blev det.

Så helt plötsligt, ut ur ingenting, reste sig en stad som en hägring.

Vi släpptes av vid Flamingo Hotel och jag runt hörnan för att komma till Imperial Hotel. Jag säger bara: Oh My God!! Detta är vår hotell-lobby. Trodde jag klev rätt in i ett casino, vilket jag i och för sig gjorde, och längst bort vid ena väggen var receptionen.

När jag var incheckad på mitt rum, 1037, så åkte jag direkt bort till Premium Outlets i norra Las Vegas. I Los Angeles har det varit för långt att transportera sig till en Outlet så jag hade bestämt mig för att besöka en här i stället. Det var roligt och bra men varmt! Temperaturen här i öknen är ca 40 grader. Kommer tycka att till och med KL är kallt efter detta...

Hemma igen slängde jag in kassarna på rummet och begav mig ut för att kolla alla dessa fantastiska hotelletn på The Strip. Började med The Venetian som låg ganska nära mitt hotell. Helt sjukt! Hotellet är ett av de största i världen med sina över 7000 rum. Detta är en bild inomhus på hotellet. Gondoler paddlas fram i kanaler och taket är målat som en himmel!

Här såg det ut som om jag just klivit ut på Piazza Navona...

Gick sedan hela gatan ner vilket tog ungefär en timme. På vägen var det lite olika vattenshower att titta på.

Ett av de större hotellen här var Ceasars Palace. Jag gick inte in i alla eftersom det redan började bli sent, men ville i alla fall se alla utifrån.

På andra sidan gatan kom sedan hotell Paris med Eiffeltorn och allt och till och med lite franskt uppträdande med Follies Bergeres.

Konstigt nog hade massor av kort försvunnit när jag kom hem och hotellen New York, Monte Carlo, Excalibur och Luxor hade bara raderats. Inte så kul. Allt var i alla fall väldigt häftigt att se och jag kan hålla med om att namnet Sin City stämmer väl. Detta är en lekplats på alla sätt för vuxna att göra precis vad som helst. Bra eller dåligt..? En helt annorlunda upplevelse i alla fall.