12 oktober 2020

Meddelande om ny lockdown

Startade dagen med ett besök hos vår advokat Raymond. Vi har betalat av ett lån på en av våra lägenheter och då kan man inte bara gå till banken och få tillbaka sin säkerhet. Istället måste man kontakta sin advokat och massa brevväxling måste till innan själva lagfarten kan återlämnas.


Idag kom det besked från regeringen att man sätter vissa regioner i Malaysia i lockdown igen. Som vanligt meddelar man detta, innan de bestämt hur det skall vara så beskeden haglar in hela tiden och ändras ständigt. Nu verkar det i alla fall bli lite mildare än tidigare. Man får gå ut och träna, typ gå eller springa. Gym, nattklubbar och skolor kommer att vara stängda. Man får äta på restaurang men max två vid samma bord. Man får inte gå hem till varandra och man får inte lämna regionen. Det vill säga vi kan inte åka till Langkawi och får ställa in vår resa till Penang i helgen. Det börjar midnatt mellan den 13 och 14 oktober och slutar den 27 oktober - hoppas vi.

Vi körde ett gympass med boxning idag. Gissar att det blir det sista på ett tag. När vi svängde in på vårt condo hade de precis sprayat mot mygg. Det ser ut som dimman i Lutzen.


Vi får väl se om det kommer nya regler imorgon. Arbeten får, enligt vad de säger nu, vara öppna till 22, men taxi får bara köra till 20. Då kan inte killarna på kontoret komma hem. Vi får väl se vad som händer...