15 oktober 2011

På utflykt till Sungei Buloh

Den 12 oktober åkte jag på utflykt med Jessika till Sungei Buloh för att handla lite växter. Jag har inte varit där på säkert fem-sex år och det är verkligen värt ett besök!!! Först åkte vi till ett ställe där vi kunde handla örter och kryddor. Priserna här är noll och ingenting. Köpte dill, oregano, basilika, chili och mycket mer och det gick på 60 rm. Vi stannade sedan på ett ställe som sålde orkidéer i kruka och fyra sådana gick också på 60 rm, dvs ca 120 kronor. Jämfört med priserna i Sverige är det nästan gratis, men även om man jämför med butikerna här som ofta tar runt 70 rm för en orkidé i kruka.


Efter all denna shopping var vi redo för lite lunch och hittade ett superlokalt ställe fullt med folk. När vi klev in, två blonda tjejer som dessutom började prata malaysiska, då avstannade all aktivetet. Folk här är så ohämmade. De lade verkligen ner besticken, slutade prata och blåstirrade på oss. Man blir alldeles full i skratt. Jag åt kyckling med ingefära och det var den godaste jag någonsin ätit här i Malaysia!!



Med lite påfylld energi i kroppen åkte vi vidare till Potters Garden och handlade krukor till alla mina växter. Bilen var nu helt proppfull och de som jobbade där skrattade gott när vi skulle stuva in fem stora krukor också. Men det gick!



Sista stoppet blev butiken SSF. Jag hade sett de mest fantastiska kaffekoppar när vi var på Boudoir med Karin som visade sig vara köpta här. Tyvärr var kollektionen redan helt slut så det blev inga. Hittade dock dessa roliga pinnar som är till hjälp för alla som inte kan äta med två lösa pinnar. Både jag och Jessika köpte på oss några.




Rätt möra återvända vi hem till Mont Kiara och fnissade gott när vi skulle packa ur bilen och komma ihåg vad som tillhörde vem. Vi fick väl till det hyfsat bra i alla fall. 




Så här fint blev det på balkongen hemma. Längst bort står en stor bougainivilla för hela 35 rm :)

Lunch med Karin och Jeanette

Måndag och dags för lite arbete igen. När jag jobbar på STIL Trading har det ju tidigare bara varit med bokföringen och då får man ingen bra uppfattning om hur resultat och balans ser ut. Revisorerna gör bara bokslut en gång om året och då är ju resultatet redan det som det är. För att kunna skicka uppgifter till Sverige varje kvartal påbörjade jag idag projekt bokslut. Hann göra klart kvartal 1 och halva kvartal 2 så jag får fortsätta nästa måndag.



När jag satt där som bäst med näsan i alla böcker ringde Karin och Jeanette och var på väg till Sushistället i 1 Mont Kiara. Sprang över det så fort det bara gick för att passa på att träffas nu när Karin är här. Som alltid god mat där och framförallt väldigt trevligt sällskap! 


Tillbaka till jobbet sedan och så hämta Fredrik och köra honom till hans tuition i matte hos Veronica.