23 oktober 2014

Ny trupp till Langkawi och vi tar sightseeing i KL

Michi var först upp i morse och blev hämtad av Anna, Angelika och Stella i taxi för att åka ut till Subang och sedan flyga upp till Langkawi. De kommer att vara där uppe fram till söndag. Stella verkar trivas med morbror Michi :)


Själva tog Maria, Eva och jag frukost på balkongen, njöt av färskpressd juice och det sköna vädret.


Nu när vi var tillbaka i KL var det dags för lite sightseeing och vårt första stopp denna dag blev TV-tornet, KL Menara. Här var det minsann ordning och reda när man skulle parkera...


De hade sedan en liten tid öppnat en ny våning på TV-tornet som var utomhus och bara öppen vid fint väder. Det lät spännande så denna gång tog vi oss högre upp än vad jag någonsin varit här tidigare. Med glasräcken blev det rätt häftigt!


Det blev ett varv runt och jag kunde peka ut det viktigaste i KL. Långt bort i fjärran skymtade vi Mont Kiara.


Eva passade på att köpa ett vykort och skicka hem till familjen.


När KL Menara var klart åkte vi ner till Chinatown för lite shopping och lunch.


Eva och Maria ville gärna prova olika saker så det blev lite jackfruit när vi började gå runt.


Det kinesiska templet besöktes och sedan blev det en sväng upp till Peter Hoe där det blev lite kassar med ut. Det är verkligen en fantastisk affär!


Efter att ha passerat även det indiska templet, vinkat till Vincent i ramaffären och tittat på lite annat spännande var det dags för lunch på Old China Café.


Självklart beställde vi in de goda Top Hats som de har här. Ett måste att smaka på!


Det blev även Beef Rendang, Siew Yok Devil Pork samt Bay Kailan. Allt smakade bra som vanligt.


När Chinatown var klart bestämde vi oss för att även ta Batu Caves idag. Då kan morgondagen bli en ren shoppingdag med besök i centrum.


Vi var dock väldigt kaffetörstiga så det fick bli en liten paus med varsin iskaffe innan trapporna.


Uppe i grottan pågick det en religiös ceremoni och det var fullt med musik.


Grottorna är enorma och under andra världskriget var det många som gömde sig här när japanerna anföll.


Det blev en späckad dag och det var skönt att sätta sig ner på kvällen upp på Estilo i Publika och njuta av lite spanska tapas och sangria.


På Langkawi hade Michi fixat för fullt i baren och mycket hade kommit upp. Lilla Stella fick slå i klockan och officiellt inviga baren för kvällen.


Vi hann också med ett besök i Village Grocer då både Maria och Eva tyckte det var kul att handla med lite mat hem. Det blev en hel del så det är tur de har plats i resväskorna :)