03 juli 2012

Fredrik konfirmeras 1 juli

Så var det dags för konfirmation. Regnet strömmade ner när vi finklädda tågade iväg till kyrkan vid Sjöviksgården.



Halva släkten var på plats och firade. Vår familj, farmor, farfar, morfar och Gudrun, våra kusiner med barn och vår kompis Åsa.




Konfirmanderna satt lite spända och förväntansfulla på de första raderna.




Henrik var nu lite mer prästklädd än i går och gjorde sitt jobb väldigt bra.




Det var inga frågor till konfirmanderna utan istället var det lite teater och musik som framfördes.




Fredrik chockade oss genom att vara med på scen och spela gitarr. Han har knappt hållit i en gitarr de senaste fyra åren så det var en stor nyhet och det gick jättebra!




Så fick hela gruppen gå fram en sista gång och Isak, en av ledarna på lägret, höll ett väldigt trevligt och roligt tal till dem.




När vi väl kom ut från kyrkan hade det slutat regna. Michi och Johan stod och pratade medan Fredrik sade hejdå till sina kompisar.




Hela familjen fick ställa upp på ett litet konfirmationsfoto också innan det bar av hem till Lerum.




Vi hade beställt smörgåstårta här i Lerum och den var riktigt god!



Här har vi halva släkten i form av syster Helene, Anna, kusin Janne med fru Åsa...




...och här hamnade även jag med min kompis Åsa på bild.




Pappa och Gudrun verkade ha det trevligt :)




När Fredrik öppnade sina paket grupperade alla barnen ihop sig. Kul att få till en bild med så många av kusinerna och sysslingarna. Från vänster: Syssling Johan, syssling Sofia, Fredrik, kusin Nicole, kusin Victor och Anna.




När alla gästerna hade åkt packade vi snabbt ihop våra saker och stack ut till Rörtången. Anna och jag tog en bil för hon behövde öva på att köra manuellt växlad bil efter att ha kört automat i två år. Hon körde från Lerum ut till Rörtången och det gick riktigt bra. Hon skall hämta Cicci på tisdag och då är det ju bra att vi vet att hon klarar av att ta den manuella bilen själv :)


På kvällen hade en granne, Tomas, monterat upp storbilds-tv i ett tält och vi satt och såg fotbollsfinalen Spanien-Italien som Spanien vann lätt! En bra avslutning på en riktigt härlig dag!