17 februari 2016

Brand i Hijauan

I morse var jag iväg hem till Lotta Stenberg för att revidera svenska skolans bokslut. Allt såg bra ut och de har fått fler elever vilket är bra. På väg hem var det dags för lunch så jag ringde Michi som just var klar med sin träning med Sara och vi åt tillsammans. När vi passerade över Plaza Mont Kiara var det lejondans med tre stycken lejon och mycket trummor.




Hemma satte jag mig framför datorn lite och helt plötsligt gick brandlarmet i vårt hus. Normalt är det falsklarm så man har blivit lite blasé, öppnar ytterdörren, sniffar lite, ingen röklukt, troligen falsklarm. Så går man tillbaka till det man höll på med innan. Efter nästan tio minuter började dock sirener att höras från flera brandbilar och både jag och Thelma insåg att det nog var dags att gå ner...



Det visade sig att det faktiskt var en brand på condot. I byggnaden snett mitt emot oss, på tredje våningen, var hela lägenheten rökfylld och flera brandmän gick in och fick allt under kontroll. Som tur var så var ingen hemma.




Många av hyresgästerna här hade samlats nere vid poolen och undrade vad som hänt. Förklaringen just nu är att det hade med elen att göra. De lär väl komma fram till exakt vad det var så småningen. Dramatik i Hijauan! Andra branden vi upplevt i år - vad är oddsen för det???