20 augusti 2015

Michi, Fredrik och Jakob till Nantong

Imorse blev det gemensam frukost redan klockan åtta. Michi, Fredrik och Jakob skulle bli hämtade av Grace klockan nio för att åka till fabriker i Nantong. Själv stannade jag gärna i Shanghai för att upptäcka lite shopping. Både Karin och en ny tjej som kommer till KL från Shanghai, Lydia, hade gett mig massor av tips.



Klockan nio var det så dags att vinka av killarna. Nu kommer de inte tillbaka förrän imorgon kväll.




Efter en stunds logistiskt planerande uppe på rummet med hjälp av karta och Google maps hade jag fått klart för mig hur dagen skulle se ut. Karin hade tipsat om en tygmarknad där de sydde upp kläder, Shanghai South Bund Fabric Market på 399 Lujiabang Lu. Här, i bås 156, kunde man sy upp snygga jerseyklänningar till det facila priset av 180 yuan. Blev assisterad av Lily som kallade mig "friend" hela tiden :)



Av Lydia hade jag sedan fått tips om ett ställe som sålde allt som ett restaurangkök kan behöva, Hotel Equipment Corporation. Snälla vänner, undrar om det fanns något de inte hade...






Det låg lite inklämt i en gränd, men med hemsidan www.smartshanghai.com så kan man skriva ut väganvisningar med kinesiska tecken så att taxichaufförerna hittar. De talar nämligen ingen engelska överhuvudtaget. Det är lite spännande när man helt plötsligt får en fråga och inte förstår någonting...



Det blev lite svårare att få en taxi därifrån, men fick då tillfälle att studera andra transportmedel. Rätt intressant att se hur de lastar.



Mitt sista stopp för dagen blev gågatan på Nanjing Road East. Gick hela fram och tillbaka vilket blev några kilometer. Karin och jag har varit här tidigare och var då på Pearl City där en tjej jobbade och gjorde smycket för Snö. Nu var nästan hela stället borta och endast två små våningar var öppna.




Härifrån valde jag sedan att promenera hem. Tur att lokalsinnet är ok. Det blev en rask promenad på en dryg halvtimme innan jag var tillbaka på hotellet. Trafiken började tätna betänkligt nu framåt kvällen.



Lagom till jag kom hem hade Happy Hour börjat på hotellet. Mellan sex och åtta bjöds alla gäster på öl, vin och tilltugg i loungen vid receptionen. Det var precis vad jag behövde efter en hel dags shopping. Inte för att det blev jättemycket handlat, men ett par små påsar smög med hem och några klänningar beställdes.



Jag hade tänkt att gå ut och äta middag men framåt åtta hade det börjat hällregna. Gick istället ner i hotellets bar och tog bara en liten lätt middag och lyssnade på deras live band som var riktigt bra. Det blev sedan en film på rummet och sedan somnade jag gott!



För Michi, Fredrik och Jakob blev det en tre timmars lång färd till Nantong. Resten av dagen gick åt till möten och fabriksbesök. Det var första gången för Jakob i Kina och första gången för Fredrik att vara med så här så det var en spännande dag. 


Fredrik fotade det te de fick att dricka. Tror inte att han tyckte att det var någon höjdare...


Väl tillbaka på hotellet blev det hård kamp i bordtennis.


Kvällen avslutades sedan med middag. Lite skumma rätter kom in, bland annat manet, så killarna har fått bekänna färg vad gäller maten... 


Nu har de en heldag imorgon också och kommer till Shanghai igen imorgon kväll!