10 januari 2013

Taman Negara dag 2

Hemma i KL hade Anna och Nicole farit iväg till Singapore klockan åtta på morgonen. De hade sedan en dag fylld av shopping och en utekväll som blev rätt sen... Fredrik var i skolan och Michi och jag jobbade. Nu är bokföringen i kapp och allt klart för att lämnas in till revisorerna. Det känns skönt att vara klar så tidigt. Vi firade med att gå till vår favoirtrestaurang och ta lite sushi till lunch.


Mariana, Sanna, Robin, Kevin, Cathrine, Fredrik och Andreas var uppe i Taman Negara redo för nya äventyr efter frukosten.


Idag blev det en lång djungeltur upp på toppen av ett berg och de fick se mycket av växtlighet och djur. Det första trädet här var helt enormt och så platt ner mot rötterna att det förr användes som trumma för att meddela sig med andra i djungeln.


Killarna blev också imponerade när de fick se trädet som ingredienserna till viagra kommer ifrån :)


Efter en lång och rätt jobbig vandring var de äntligen uppe på toppen och fick en fantastisk utsikt!


Efter ytterligare lite vandring kom de fram till de lite skrämmande hängbroarna som hänger mellan trädkronorna cirka 50 meter upp i luften. Alla tog sig dock över mer eller mindre snabbt...


Sanna var modig och tyckt inte det var läskigt alls.


På eftermiddagen var det sedan dags för en tur upp längs floden för att bada i några forsar.


Det var rätt strida strömmar och Kevin fick ett rejält blåmärke på benet efter att ha åkte på en sten. Det var i alla fall väldigt häftigt att kunna följa med strömmarna en bit.



Robin testade också hur en blodigel funkar och lät den bita sig fast. Han ser väl måttligt road ut...


På vägen hem passerade den fiskare som lyckats med sin fångst.


Tillbaka igen blev det middag efter en händelserik dag.


Dagen slutade med att en enorm insekt flög in i killarnas stuga och det var full kalabalik innan de fick ut den. Det slutade med att Mariana lyckades fånga den under en stor kopp. Det finns mycket djur här!