06 januari 2014

Avkopplande dag vid poolen och middag på Sun Café

Frukostarna ute varje morgon är en av de mysigaste stunderna på hela dagen. Tempot på Langkawi är lågt och man känner aldrig någon stress, behöver aldrig reta sig på långsamma rödljus, trafikstockningar eller annat som kan sätta käppar i hjulet för det man vill göra. Här går allt långsamt hela tiden och man bara flyter med.




Hela familjen tog det lugnt idag vid poolen. Fredrik tog sig en liten tupplur och det är så skönt att se barnen varva ner och koppla av med tanke på hur mycket skolarbete de annars alltid måste tänka på.




Michi och Anna tog sig en tur in till Kuah för Anna hade sett ett par svarta skor hon ville kolla på och när de var tillbaka så fick Fredrik ge sig ut och övningsköra med Michi. Det går riktigt bra! Själv passade jag på att gå runt och fotografera alla pågående projekt runt huset...

I uteduschen har vi satt upp en vägg mitt i och delat av så vi kan få ett litet förråd till höger eller hitta på något annat där så småningom.




Vår gamla frukostplats till vänster om duschen är nu i princip färdig. Jag planterade lite frön i de grå cementblocken igår men de räckte inte så långt. Måste köpa massvis med fröer insåg jag.




Dörröppningen mellan frukostplatsen och pumphuset är nu gjuten och en valvad trädörr skall byggas och sättas upp med gamla, svarta beslag.




Längre in i pumphuset, mellan väggen för gymmet och stödmuren som byggts upp kommer vi få ett stort förrådsutrymme under tak.



Två väggar samt takstomme är uppe för det som skall bli ett rum för bastu och lite träningssaker. Kaklet kom idag också så nu skall de börja sätta det i väntan på takteglet som kommer runt den 12 januari.




Mitt i allt fotande fick jag syn på en Dusky Leaf monkey nedanför vår tomt. De är ganska skygga så man får vara glad varje gång man ser dem.



Smög ner för att fota den och kunde då ta kort på huset nerifrån också. Den nya tillbyggnaden blir till vänster.



Här är huset från gatan. Kul att lägga ut lite foton ibland så att man kan se skillnaden med allt som händer.




Blommorna har nu tagit sig och blivit riktigt fina!



Det blev lite bilder runt poolen också...






Från Sverige hade vi tagit med den bohusländska flaggan och Michi satte upp den på huset. Det mörkblå representerar havet, det ljusblå himlen och det röda korset är de röda granitklipporna.




När jag väl kom in hade himlen mörknat betänkligt och en stor regnbåge sträckte sig över hela djungeln.




Rätt som det var började det blåsa ordentligt och regnet började piska. Michi kastade sig ut och fällde ner parasollerna så de inte skulle välta och gå sönder. En liten dränkt Michi var det som kom in sedan.




På kvällen skulle vi sedan äta middag på Mango, där barnen aldrig varit, men när vi väl kom dit var restaurangen stängd. Många ställen har stängt på måndagar här. Istället blev det middag på Sun Café där vi inte varit på länge.



Vi blev varmt mottagna av Fauzi och Zaza. Det är kul att komma till ställen där man blir välkomnad som en gammal vän. Anna och Fredrik träffade sedan Linus och Millie och Michi och jag åkte hem till huset. Var nere och tittade på restaurang Sugar, gamla Lighthouse, som nu delar lokal med Babylon som flyttat dit. Gäller att hålla sig uppdaterad...