15 maj 2023

New member ceremony för Fredrik till ICAEW

Efter en jobbdag hemma åkte Michi och jag in till stan och hem till Fredrik. Idag skulle vi gå på en ceremoni i Chartered Accountant´s Hall vid Moorgate. Vi var lite tidigar så det blev ett pubbesök innan.


Fredrik har nu jobbat drygt tre år och samtidigt gjort femton tentor för att ta en examen och bli en ACA, Associate Chartered Accountant. Ceremonin har låtit vänta på sig på grund av covidåren. Nu blev han invald som ny medlem i ICAEW, Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Stolta föräldrar på plats.


Ett hundratal personer ropades upp med namn en och en och fick ta emot publikens applåder. Namnuppropet följdes sedan av fyra talare. Den sista lyckades med konsttycket att nästan svimma mitt i sitt tal, stackaren. Hon fick vatten och hjälp att sätta sig och kunde sedan inte fortsätta. Lite dramatik.


Efteråt fick man gå runt och titta i huset och det var lite mingel och musik.


Fredrik tog sin examen tillsammans med två kollegor på jobbet och Izzy, den ena av dem, var med här idag med sin pappa.


De hjälpte oss så vi fick lite foton tillsammans med Fredrik.


Alla "studenter" fick sedan ställa upp sig för foton utanför byggnaden.


Vi gick vidare till Bread Street Kitchen & Bar, en Gordon Ramsay-restaurang, som låg alldeles i närheten och firade med en god middag innan Michi och jag tog tåget tillbaka hem framåt halvelvatiden. Så skönt nu med Elizabeth-line som går hela vägen inne från stan och ut till Maidenhead utan några byten.