22 mars 2010

Michis kollegor på besök

I lördags, 20 mars, var det visning på huset brevid oss som heter Verve Suites. Block B är nu färdigställt högst upp och det är fantastiskt att se hur kreativa de är när de bygger här. På taket här har de t.ex. byggt en pool där det känns som om man kan simma rätt över kanten på 30:e våningen. Lite läskigt.

De har sedan byggt något de kallar för hypercubes, dvs små kuber eller rum som man kan hyra. Nästa rum var ett sällskapsrum med biljardbord, futsalspel och TV.

Sedan fanns det mindre rum, som ett litet TV-rum, man kan låna och utanför en balkong.

På balkongen finns en pool med två stolar i där du kan sitta och beundra utsikten.

Det fanns också ett stort kök som man kan hyra. Tanken är här att man skall ta dit en catering-firma som lagar mat och kommer med porslin. Sittplatser för knappt 30 personer plus en bardisk med plats för säkert 15 till.

I rummet brevid kan man sedan låna en matsal för ett antal middagsgäster. Hur fint som helst.
Efter husvisningen tog Michi med sig Martin och Patrik och åkte runt på lite guidning. De avslutade i Megamall där de bland annat provade på den roliga fiskmassagen igen. När de väl kom såg bilen ut så här:
Den hade blivit klampad. Första gången det har hänt oss faktiskt. Michi fick ringa ett telefonnummer och fick åka ner i garaget och hämta någon som kunde hjälpa till.

Sedan fick han skjuts tillbaka. Det stod på en skylt att priset var 100 RM för att låsa upp bilen, men istället frågade de hur mycket han ville betala så det slutade med 50 RM. Alltid lika festligt hur det går att pruta på allt här...

...och så här glada var vakten när han fått betalt och Michi när han kunde åka igen.

På söndag kväll hade även Jonathan kommit hit. Han pluggar till försäljare och skall nu ha tre månaders praktik på Soft Touch i KL. Ingen tråkig praktikplats precis!!
På kvällen träffades vi alla hemma hos oss och grillade.

Patrik, på bilden ovan, skall också vara här i tre månader och jobba för att komma in i Soft Touch-andan. Alla tre bor i Vista Kiara som ligger precis bakom Mont Kiara Plaza så de har verkligen gångavstånd till jobbet. Ungefär tre minuter skulle jag tro.

Gott med söndagmiddag hemma och extra gott att grilla. Fredrik hade önskat lamm, så det blev det plus lite annat gott kött och korvar.

Årsmöte för Hijauan 18 mars

Nu på kvällen var det dags för årsmöte med vår bostadsrättsförening Hijauan Kiara. Det var med fjärilar i magen man gick dit för Michi har varit ordförande detta år och har genomfört en del saker som några inte tyckt om och det har varit riktiga personangrepp. Bland annat fick han igenom att maider har rätt att lämna huset - självklart för oss svenskar, men definitivt inte för alla asiater. Sekreteraren, en kvinna i grannhuset, avgick ur styrelsen efter det beslutet och har efter det drivit en riktig hatkampanj mot styrelsen och framför allt Michi.

Vi var där tidigt och träffade först Tiffany som leder kontoret här på kondot, en jättegullig tjej!
Michi tog också tillfället i akt att posera med Jessie och en annan tjej från kontoret.

Så var det dags för själva mötet. Condot går back på grund av att byggherren gjorde glädjekalkyler innan försäljningen och nu behöver vi höja hyran med cirka tjugo procent. Hyrorna här är ändå relativt låga och man betalar från några hundra ringgit till max tusen i dagsläget. Det var dock ingen som ville besluta om detta, och man kunde inte lita på att styrelsen granskat allt rätt, så nu skall 188 lägenhetsinnehavare granska bokslutet igen och komma med idéer och sedan skall det bli ett extra årsmöte. Under tiden rinner pengarna iväg. Att det skall vara så svårt att fatta beslut!

Tack vare den stora diskussion så undveks i alla fall en mängd mindre frågor, som för vissa blivit väldigt stora. Det var allt ifrån - hur kan man ha årsmöte på en veckodag, till mer ljus i garaget och ingen biltvätt på condot. Det är några få ägare som har väldigt många synpunkter och som varje vecka skickar in nya klagomål. För lite att göra????

Av de nio som blev invalda i styrelsen föregående år hade ju en avgått under året, fem inklusive Michi avgick nu och två nya kom till, så det blir en liten styrelse med endast fem medlemmar detta året. Nu har både Michi och jag avgått ur varsin styrelse - vad skall vi göra med all tid? Känns rätt bra :o)