05 maj 2021

Första sprutan tagen

Redan klockan halvnio var vi på plats vid Universiti Malaya där vi skulle få våra sprutor. 


Det började med kö utanför där man skulle scanna in sig via appen vi har här och sedan visa att man hade en bokad tid i samma app.


Man fick sedan sätta sig ner på stolar som stod uppställda tio i varje rad. Härifrån skickade de sedan fram personer en efter en för att registrera sig och visa sin legitimation. 



Vi fick också blanketter att fylla i att vi godkände sprutan och inte hade allergier eller andra sjukdomar. När man skulle fylla i dem fick man sätta sig vid nästa bord med en ur personalen och gå igenom allt.


Så var det dags att sätta sig igen och vänta på att få komma till en läkare för hälsokontroll...


... och själva sprutan. Jag frågade om jag fick fota och det gick bra.


Nu har de bestämt att det blir lockdown i KL igen så jag åkte kvickt till vår advokat. Han är vår lokale sponsor, för visumet måste man alltid ha någon lokal som bekräftar att vi är tillförlitliga personer, så nu fick jag påskrivet pappren för det. Skönt. Inte mycket kvar att samla in nu.


Efteråt blev det en tur till jobbet då jag var tvungen att skriva ut brev till våra anställda att vi behöver dem på jobbet ifall de blir stoppade av polisen när de åker hit. Det blev lunch med Michi i NU Sentral som var väldigt dekorerat för Ramadan och Hari Raya.


Framåt kvällen började jag känna mig frusen och febern kom med full fart. Fick sitta med en filt runt mig när vi satt ute för att äta middag. Det är ju bara 30 grader här... Lade mig klockan åtta med nästan 39 grader och grym huvudvärk. Vi hoppas det går över fort. Michi och Thelma har klarat sig bra, bara huvudvärk i alla fall.