28 januari 2021

Murarbetet går framåt igen

Byggarbetarna var tillbaka idag men ingen var inne på tomten. Vad höll de på med? Vi smet ut och tittade när vi skulle upp på berget. Det visade sig att de hade byggt en ställning för att gjuta överliggare till muren. Allt görs för hand. Så intressant att se!


När vi var uppe på berget fick Michi ställa sig brevid en rot. Alltså träden här är så enorma.


Idag kom leveransen från Ikea med vårt tvättställ. Skönt att det fungerade så bra nu när allt är stängt. Vi var inte säkra på om leveranser skulle komma fram.



När arbetarna gick för dagen sprang jag direkt fram till muen för att se hur långt de kommit nu. Ett par rader till har det blivit. De skall vara klara i slutet av nästa vecka. Ytterligare en order kom in på Amazon idag också. Så roligt!


Madeleine är min bästa källa över vad som händer i Sverige och det är lika roligt varje gång det kommer små meddelanden. Detta var ju tyvärr inte så upplyftande. När man ser detta och jämför med England som vaccinerar 480,000 om dagen och räknar med att vara klara i april så blir man ju inte så imponerad.


Fredrik har nu bestämt sig för att sticka hem tidigare från Sverige eftersom London kan komma att införa att man måste bo på hotell i tio dagar. Det beslutet kan komma när som helst så det gäller att hinna hem innan. Han hara hittat flyg med KLM. Inte nog med att man behöver ett pcr-test max 72 timmar innan att man inte har covid så behöver man ett gen-test 4 timmar innan resan som visar att man är frisk. Det är ju nästan helt omöjligt. Nu har de öppnat en pop-up mottagning på Landvetter hotell där han har bokat tid drygt två timmar innan sitt flyg, första tiden de har 04:35...