22 maj 2015

Marknad på skolan och MSC-status klart

Började dagen med styrelsemöte i Swea och kunde ännu en gång konstatera att vi just nu är en väldigt bra och rolig grupp. Det blir många skratt varje gång vi ses och det är ju precis så det skall vara. Mitt under mötet fick jag ett email från Harmaniza på MDEC och vår ansökan om MSC-status har gått igenom!!! Helt sanslöst. MSC-status innebär skattefrihet under fem år samt 50 arbetstillstånd. Man ansöker i fyra steg och sista steget är en dragning inför regeringsmedlemmar. Tänk att vårt förhållandevis lilla företag har lyckats att få detta som annars ges till Ericsson och företag av den kalibern!!! Äntligen kan vi växa här i KL!


Åkte sedan direkt till skolan för en annan liten business. Dags att sälja halsband på skolan igen. Sista gången jag gör det när något av barnen går där... Fick också bytt ut nummer 10 mot nummer 5. Nu är det bara en vecka kvar tills studenten. Alla är lediga utom Fredrik som har ett tal att skriva...



Jag hade direkt ringt och berättat för Michi om att vi fått MSC-status, men han höll masken och vi bestämde att jag skulle komma till kontoret med skumpa. Strax innan sex, lagom tills mötet med Soft Touch i Sverige, kom jag och fick lämna beskedet. Alla blev jätteglada!



På kvällen var jag och Michi sedan hembjudna till familjen Harting på lite barbecue tillsammans med två andra par. Tala om en fullspäckad dag!