05 februari 2012

Till Hongkong

Idag kom vi iväg till Hongkong Michi och jag. Målet har varit att springa 10 km loppet som vi sprang här förra året. I år blev det fulltecknat på internet hur snabbt som helst, så vi skall se om vi kan få platser när vi kommer dit.



Vi landade kvart över åtta och åkte direkt till vårt hotell L´Hotel som ligger i Tin Hau på Hongkong Island. När väskorna var inlämnade stack vi iväg till Wan Chai där vi brukar äta på Uno Mas, en jättemysig tapas-restaurant. När vi kom dit upptäckte vi till vår besvikelse att restaurangen hade stängt. Istället blev det middag på en irländsk pub. Wan Chai har alltid varit ett blandat tillhåll för restauranger, barer och flickor till salu, men nu hade det blivit mycket värre. Tjejer med lårhöga stövlar och väldigt korta kjolar i varje hörn och hotell med rumsuthyrning enligt skylten ovan...

Lunch med Anna och tjejkväll hos Jeanette

Onsdagen den 1 februari innebar helgdag i Kuala Lumpur med Federal Territory Day. Anna och Fredrik var lediga från skolan igen, något som uppskattas väldigt mycket :) Jag var iväg och jobbade på kontoret på förmiddagen och hann sticka iväg en sväng till Ikea för att skaffa ett par saker när Anna ringde och ville äta lunch.



Vi gick till vårt favoritställe i 1 Mont Kiara och åt sushi. Bästa stället i hela KL. Anna hade varit uppe klockan 8 imorse för att skicka mail till European Business School. Idag var första dagen man kunde boka studentrum för nästa termin och 8.05 malaysisk tid skickade hon iväg ett mail till London där klockan var 00.05. Nu kan vi inte göra mycket mer än att vänta. Visst ser hon ut som en väldigt seriös ekonomistuderande...



Elisabet Sjöblom var kvar i stan så och bodde hemma hos Jeanette så på kvällen var jag ditbjuden på vin och ost och en tjejkväll med prat, prat och prat.



Michi var ute med Magnus och Bati med bror som var här från Pakistan. Det blev bara barnen kvar hemma på middag.