25 juni 2009

Sverige 12 - 19 juni

Så skönt att vara hemma själv ett par veckor. Anna och Fredrik är och träffar kompisar hela tiden och jag har fått ett ryck att rensa hemma. Det är så lätt när man bara är hemma ett par veckor att slänga in saker i tvättstugan och tänka, det där fixar jag nästa gång jag är hemma. Bara det att "nästa gång" aldrig kommer. Nu kunde jag knappt komma in i tvättstugan... Likadant klädkammaren med dräkter från jobbet - mer än fem år tillbaka. Den dagen jag är hemma och skall jobba igen så är det väl kanske andra kläder man vill ha.

Fick ihop 5 stora svarta sopsäckar att slänga och säkert 20 kassar med kläder till insamling. Tvättstugan är en njutning att gå in i med rent golv och tomma bänkar och klädkammaren är väl bara fylld till en tredjedel. Det som Feng Shui säger, att man blir lättare när man rensar, stämmer verkligen :o)

På söndagen var vi ute på landet alla tre. Fredrik sprang direkt ner till sin kompis Sanna och Anna försvann till Nicole och Emelie. Normalt sett brukar vi komma till landet dagen innan midsommar, fullastade med packning, och då börja städa. Nu var det skönt att komma hit några dagar innan och fixa allting. I stugan var det jag och två miljoner döda gråsuggor som dammade i varje hörn. Så härligt att vara här ute vid havet igen. Konstigt att det fortfarande känns som om man har semester när vi kommer hit!



I torsdags kom då äntligen Michi hit till Sverige. Jag hämtade honom på Landvetter vid tiotiden på morgonen. Det var fortfarande nio grader och regnet öste ner. Inget roligt väder att komma hem till! Det är tur att inte det är anledningen till att man reser hem.

Michi tog sig en sväng via jobbet och jag och Fredrik packade ihop det sista och åkte sedan ut till Rörtången. Anna tog bussen ut redan igår. På kvällen testade vi grillen vi köpt på japanska restaurangen i Desa Sri Hartamas. Det blev jättebra. Kallt och blåsigt, men inget som inte gick att ordna med lite gott kött och ett glas vin!

På midsommarafton vaknade vi till en kall och regnig dag, men den blev bättre. Kul att vara ute på landet igen och träffa alla! Lunchen intog vi hos Ingemar och Marie med sill och snaps som sig bör. Efter maten bar det av ner till midsommardansen. Anna och Fredrik dansar ju inte precis runt majstången längre, men det är ändå kul att gå ner och titta. Det har nästan aldrig varit så mycket folk som nu. Det är allt fler familjer som bygger åretrunthus och bosätter sig här ute nu. På kvällen var vi över hos våra vänner som annars bor i Belgien, Kjell och Birgitta Bergin för den obligatoriska grillningen och jordgubbarna. Sent på kvällen var det ett partytält uppsatt nere vid lekplatsen där alla samlades för att fira midsommar långt in på natten. Precis som det skall vara alltså!


Med löpningen blev det sådär den här veckan. Kom bara ut en gång 5 km. Känns som om sommaren hemma är möjligheten att träna mer ute. I Malaysia måste vi upp så okristligt tidigt och varmt är det så det är väl bäst att bygga upp muskler och hjärta här, så man orkar där :o)