04 november 2020

Anna och Erik till Maldiverna

Reglerna här är stränga under CMCO och man får bara åka två tillsammans i en bil om man kör privat. Tar man taxi får man vara två passagerare plus föraren. Tuffa straff om man fuskar! Man måste dessutom vara hemma innan midnatt.


Jag hade beställt fina decilitermått i koppar för att kunna servera olika såser i de små pannorna, men fick inte alls det som varit på bilden. Istället kom fyra små mått i form av matsked, tesked etc. Så irriterande. Det är bara att skicka tillbaka och börja om.


Anna och Erik skulle flugit till Maldiverna för att hälsa på Nur och ha lite semester den 6 november. England bestämde sig för lockdown igen och inga resor fick göras från den 5 november och framåt. Resan bokades snabbt om och ikväll satte de sig på Brittish Airways plan mot Male, en elva timmar lång resa. 


På flygplatsen var vissa personer verkligen förberedda för att klara sig mot påhoppande virus.


Innan de åkte till flygplatsen hann de stanna till och beställa heltäckningsmatta till sin lägenhet. Man får ha vilka golv man vill överallt, men just i trappor måste man ha heltäckningsmatta. Konstiga regler. För att man inte skall halka gissar jag.


Nu önskar vi dem en Happy Landing och lycka till med lägenheten!