08 september 2018

Utflykt till Ronda och middag på Candil

Anna hade kollat på Youtube och hittat Hustle and Flow, ett svenskt nyöppnat ställe i San Pedro som serverar goda frukostar. Lite mer hälsosamma. Det var gott, men betydligt mindre portioner än där vi varit i London och det pocherade äget var hårdkokt inuti. Lite potential för förbättring finns. 



Två vänner från Kuala Lumpur, Ann-Charlotte och Hans, som flyttade för tre år sedan har en lägenhet i Estepona. De bodde en natt på hotell i San Pedro för att vänta ut hyresgäster i sin lägenhet. De kom till vårt frukostställe och följde sedan med hem en snabbis för att se vår lägenhet.


När de rest packade vi in oss i bilen för att göra en utflykt till Ronda en stad mest känd för sin höga bro. 


Det duggregnade när vi kom fram efter ungefär en timmes körning och vi började med lunch på ett litet mysigt ställe.





Väl ute igen fick jag hoppa in i en liten affär och köpa regncapar. Michi såg ut som en stor kyckling. Restaurangägaren kom ut och tog kort på oss allihop och fick sig ett gott skratt. 


Vi hittade Puente Nueve och det är ett stup på 120 meter ner. Anna och Michi höll sig på behörigt avstånd från branterna. 

  

 Det ser nästan overkligt ut, som i en saga. Bron är byggd 1616.


Vi skulle gärna ha stannat en natt i Ronda, men det hade nog inte blivit någon av restaurangerna ute på kanten. Stan var fylld av vindlande gränder med kullerstensgator. Så söt! 


Molnen hängde tunga och regnfyllda när vi åkte ner igen. Vissa sträckor var det fullt av dimma, fast egentligen var det moln vi åkte igenom.

  

På kvällen var vi ute och åt på en restaurang vi testade i juni, Candil. Där finns ingen meny utan man får äta det de lagat för kvällen. Väldigt roligt. Vi blev till och med igenkända när vi kom och blev pussade på kinderna av en svettig restaurangägare. Kul ställe tyckte både Anna och pappa!