22 april 2010

Pappa och Thomas på väg till Sverige

Idag var den stora dagen för flygning hem till Sverige, 21 april. Pappa hade ju sin ordinarie biljett till idag och Thomas stod på väntelista. Spännande värre... Pappa ville bjuda ut oss på en god lunch så här sista dagen, så vi gick till en japansk restaurant som Michi provat tidigare, men inte vi andra. Den ligger på Mont Kiara Plaza.

Planet till Amsterdam skulle gå 23.15, men redan halvsex åkte pappa och Thomas ut till flygplatsen. Hittills har inget plan lyft sedan 14 april, men som syns på bilden håller Thomas tummarna och det verkar ha hjälpt. De kom ut till flygplatsen och först skulle inte ens pappa få checka in. De tog inte passagerare som inte kunde komma ända fram till slutdestinationen och Landvetter hade fortfarande stängt. De hann dock öppna och så var pappa med, hur nöjd som helst.

Thomas var bland sextio andra som slogs om ett tomt säte. Han fick dock reda på att han var nummer åtta på listan och blev rekommenderad att stanna kvar. Tror det eller ej, strax innan gaten skulle stänga, fick han besked att han var med på planet. Pappa hade sagt att han skulle ställa sig upp och applådera när och om Thomas kom in. Undrar om han gjorde det?
Vad som sedan hände var följande. Planet gick iväg till Amsterdam, men Landvetter stängde igen under tiden. Planet 8.10 från Amsterdam stoppades och även flighten kl 10 som de väntade in. Istället blev det flyg till Köpenhamn och sedan tåg till Göteborg. Vad vi hörde skulle de komma fram 21.15. En lång och tröttsam resa, men de kunde ändå komma hem. Jag har inte pratat med pappa ännu, men hoppas att allt gick bra!!
Vilka saker som händer i världen!