08 juni 2018

Mot Paris

Anna och jag fick gå upp fyra i morse för att åka till King´s Cross och ta tåget till Paris. Väldigt tidigt, men åh så spännande. Min julklapp från barnen. Vilken rolig present.


Tåget tog 2,5 timme och vi var framme nio. Vid strax innan tio var vi vid hotellet. De kunde ge oss hotellrummet redan halvelva så vi gick ut och tog en kaffe på ett av Paris alla caféer.


Det blev en café au lait och en croissant så klart.


På hotell Panache fick vi rum nummer 105. Det var ett hörnrum och med franska mått mätt riktigt stort. 
  

Vi lämnade bara av vårt bagage och gav oss sedan ut i Paris. Vi bodde i nionde arrondissemanget och det var nära till det mesta. Vi gick genom inomhusgallerior och vindlande gator. 


Det blev en sväng in på Gallerie Lafayette och vi var tvungna att ta ett kort på alla asiater som köade för att komma in i Gucci-affären. 


Här inne kunde vi också köpa senap på fat. Vi köpte med oss varsin burk med fantastisk tryffelsenap. Gudomligt god. Burken kan sedan fyllas på i en butik vid Piccadilly.


Efter en tunnelbanetur till Les Halles så blev det en lunch. Vi försökte hitta Café Costes där Madeleine och jag åt flera gånger, men det verkar inte finnas längre. 


Skönt att få vila fötterna lite.


 Det blev fisk för Anna och en väldigt god räksallad med avokado för mig. 


Vi fortsatte sedan vårt promenerande gata upp och ner och över Paris broar. Vårt mål var nu Barthillon. Paris enastående glasscafé som bara måste besökas. 


På vägen passerade vi även Notre Dame.


Köerna utanför Berthillon är långa. Vi fortsatte förbi glassluckan och gick in på caféet där vi hade tur att få ett bord.


Smakerna här är helt otroliga. Anna tog deras choklad som är otroligt god. 


Anna har ju en svaghet för Le Creuset och mätta på glass promnenerade vi vidare till deras närmaste butik. Det blev en ugnsform köpt. 


Efter detta var vi helt slut och tog en uber tillbaka till vårt hotell. Där blev det en timmes sömn.

  
På kvällen var vi sugna på musslor och hittade Léon rätt nära hotellet. Vi startade med en klassisk Kir Royal.


 Så fick vi in våra stora skålar fyllda med musslor, moules marineres. Hur gott som helst! 


Det blev sedan en långsam promenad tillbaka till vårt hotell där vi tog ett glas vin på gatan utanför. Finns det minsta trottoar så finns det alltid ett litet bord med två stolar där något serveras. Så otroligt mysigt!!