13 januari 2023

Vi firar Fredrik

Vaknade i morse och såg att vänsterfoten hade svullnat upp ordentligt. Som tur var så gjorde det inte särskilt ont att gå på den. Betydligt bättre än igår.


Fredrik fyller år imorgon, men han hade bokat in restaurangbesöket idag. Jag åkte in till stan lite tidigare för att gå runt lite. Älskar bland annat Marylebone High Street. Det är extra fint nu på vintern med alla ljus.


Väl hemma hos Fredrik fick jag överlämna alla julklappar och paket från Helene med familj. Han ville spara dem till sin födelsedag.


Vi tog oss till Oxford Circus och en kort promenad senare strålade vi samman med Lucy, Anna och Erik på Mason´s Arms.


Halvåtta hade vi bord på Goodmans, som är en riktigt bra restaurang mest inriktad på kött. De kommer och visar upp och berättar om olika köttbitar. Rätt intressant. Fredrik fick en Le Creuset-gryta av Anna och Erik och vi gav honom en kokbok med indiska rätter samt en matlagningskurs i stan. Han vill lära sig lite nya rätter i år, gärna asiatiskt och det här stället har allt från japanskt och koreanskt till kinesiskt och thaimat.


Anna hade som alltid beställt in sin köttbit som "rare", men när den kom in var den lite väl stekt. De kom direkt och ordnade till det, ville bjuda på något mer tillbehör och när vi sedan skulle betala drog de av kostnaden för hennes maträtt samt bjöd oss på kaffe efter maten. Restaurangen kom dessutom in med en kaka till Fredrik för att fira honom lite. Väldigt snyggt gjort!


Michi flög hem från Luleå idag och vem mötte han igen om inte... Janne.


Vi fick en riktigt trevlig kväll allesammans. Imorgon har Lucy ordnat en pubcrawl för Fredrik med vänner. De bjöd även in mig, men jag har tagit på mig uppdraget som hundvakt istället. Tror det blir bättre. Fniss.