16 augusti 2010

Sweamöte och kundträff i Verve Suites

Så var det dags att komma in i rutinerna igen. Måndagen var lugn. Gick och jobbade och det var riktigt roligt. Idag var det dags för det första planeringsmötet i Swea inför världsmötet vi skall hålla här under våren 2011 där vi räknar med 200-300 deltagare.

Vi träffades hemma hos Maria Kjellberg Harkins som är vår ordförande sedan ett år tillbaka.
Det är många detaljer som behöver diskuteras och hamna på plats redan nu trots att det är mer än ett halvår kvar. Tur att vi har Nasha som har egen resebyrå och som fixar allt med hotell och utflykter som skall ordnas.

Under dagen idag kom ett företag hit, Gothia Fästteknik, tillsammans med Anders Nordahl för att ha utbildning och konferens i Malaysia. De som kom var de säljare som lyckats bäst med att nå uppsatta mål ihop med Soft Touch. Denna första kväll hade vi hyrt Verve Suites takvåning med grillplats och ordnade middag däruppe. Först blev det en öl och visning av den fantastiska utsikten över Kuala Lumpur "by night".


Vi hade hyrt den stora grillen däruppe och ordnade barbeque. Det blev grillat lamm och oxfilé, potatisgratäng, såser, sallad och sedan färska frukter.

Från Soft Touch kom vi, Magnus och Lotta, Andreas och Zel samt Anders Nordahl och från Gothia var de fem; Niklas Fredrik, Daniel, Richard och Jan.

Som hjälp under kvällen hade vi Thelma och hennes systerdotter Joy. Det blev många varv hem till vår lägenhet för att hämta saker och värma gratänger m.m. men allt flöt på bra!

Bio i Midvalley Megamall och middag i the Curve

Idag behövde Anna åka till Garden shoppingmall, där de har en helt fantastisk pyssel- och konstaffär för att köpa material till skolan. Allt måste införskaffas från pennor och pärmar till skissböcker och pastellkritor. Med tanke på vad skolan kostar så kan man ju tycka att något borde ingå...

Anna har inte kört bil på två månader nu. I Sverige måste hon ju vara 18 för att få köra så nu blev det ny debut. Michi åkte med henne och jag tog vår andra bil. Det gick i alla fall bra, men både jag och Michi pustade ut lite när vi fick sms om att hon var hemma igen :o)

Jag och Michi passade på att ta en liten söndagsbio. Visste inte vad vi skulle se utan chansade och köpte biljetter till filmen SALT med Angelina Jolie utan att ha en aning om vad den handlade om. Det var faktiskt en riktigt spännande actionfilm som gick i 120 km i timmen rakt igenom!

När vi åkte hem pekade Michi ut detta fina stället för mig. Det var här gasvajern gick av på Jeepen när Anna skulle hem från Megamall samma dag som de skulle flyga till Sverige. De hann inte vänta på AAM, Malaysias motsvarighet till Motormännen, så de fick åka till vår lokala verkstad och ge dem bilnyckeln och be dem fixa allt. Tur att sådant lätt går att lösa här!

På kvällen ringde vi familjen Gustafsson och frågade om de skulle med ut på middag och det ville de gärna. Lotta fick tyvärr stanna hemma då Madeleine var sjuk. Vi åkte till the Curve och åt på TGI Friday.

Anna körde dit också med mig i bilen. Det är väl bra att hon får träna med oss i bilen lite, även om det går riktigt bra när hon kör. Hon har ju prövotid två år med körkortet och nu i augusti har det gått tre månader...

På vespa till Bangsar

Så var det dags, att på lördag kväll, ta den första vespaturen och möta vännerna uppe i Bangsar Baru på La Bodega. Från Mont Kiara åkte vi med Peter Listrup.

På restaurangen väntade redan Joanne och Peter Karlsson. La Bodega är ett favorittillhåll när man längtar efter lite västerländsk mat. Fantastiskt goda spanska tapas!

Peter och Joanne kom dit på en svart HD. Joanne hade till och med läderjacka i värmen :)

Härligt att vara tillbaka i Malaysia igen och besöka guldkornen tillsammans med nära vänner. Vi har ju turen att få uppleva detta på två ställen i världen!

Tillbaka i Malaysia

Så var vi tillbaka i Malaysia igen efter åtta härliga veckor i Sverige. Lätt möra var vi tillbaka i lägenheten vid femtiden. Roligt att träffa Thelma igen också! Jag trodde vi hade bokat så barnen skulle vara lediga en dag innan skolan började, men det hade vi just upptäckt inte var fallet.

Nästa morgon, den 5 augusti, var det bara att pallra sig upp klockan sju efter en relativt sömnlös natt för oss alla. Tiden i kroppen är ju fortfarande inställd på svensk tid, vilket innebar ett på natten. Hemska tanke! I garaget stod vår nya bil och väntade :o) Vi köpte Bäckströms Toyota Camry när Elisabeth flyttade hem i somras och Anna tar över vår halvkassa Jeep som hon kan köra med sitt nya körkort. Jeepen var helt urladdad nu över sommaren så jag skjutsade barnen till MKIS.

Det är roligt att köra runt här igen. Vi spärrade upp ögonen ordentligt när vi kom till Plaza Mont Kiara och såg den nya byggnaden mitt emot som heter Mont Kiara 1. Helt plötsligt såg den helt färdig ut efter att ha varit ett pågående bygge sedan vi flyttade hit för nästan sju år sedan. Ryktet säger att shoppingcentret skall öppnas i november och att vi äntligen skall få en riktigt bra mataffär till Mont Kiara.

Food courten i Sri Hartamas och även Modestos och Coffee Bean har rivits. Såg väldigt sorgligt ut...

Har smålett när jag kört runt i trafiken. Man glömmer så snabbt hur galet folk kör här, men kontrasten blir stor efter ett par månader i Sverige. Vita linjer används som riktlinje för att köra rakt, dvs man har dem mellan hjulen. Barn klättrar i fram- och baksäten och ingen sitter fast. Pilar i gatan och rödljus förefaller mest vara rekommendationer som man följer om det passar. Nu är vi tillbaka i hetluften igen. Härligt det också!