06 juli 2012

Frossa i skaldjur

Idag skulle Fredrik till Fjärås för att hälsa på hos en kompis, Felix, som han träffat på Sjöviksgården. Det var tio kompisar som skulle komma och de skulle sätta upp ett stort tält i Felix trädgård där de skulle sova. Det var rätt långt att åka, nästan sex mil. Huset låg mitt ute bland åkrar och ängar, verkligen ute på landet.

På hemvägen tänkte jag åka förbi Feskekyrkan för vi hade ett presentkort hos Öckerö Fisk vi fått för ett tag sedan. Vid Örgrytemotet hade det dock skett en lycka så det var tvärstopp i trafiken och jag insåg att jag inte skulle hinna fram innan butiken skulle stänga. Väl förbi olycksplatsen så löpte trafiken på som aldrig förr. Jag ringde då Hälsö Fisk i Kungälv och beställde kräftor och räkor och sade att jag troligen skulle komma tio minuter efter stängning. Det skulle inte vara några problem. När jag kom fram var affären tillbommad och låst och jag fick smyga runt på baksidan och knacka på, och minsann, där kom det en glad kille med en stor plastpåse i handen.


Anna och Cicci hade varit med Michi och Kjell på Marstrand under dagen och tyckte det var riktigt bra. Nu fick vi oss en riktigt smaskig kväll med färska havskräftor, räkor, rökta räkor, aioli och skagenröra.



Vi vet att Cicci tycker det är gott med de västkustska djuren så då är det alltid roligt att köpa hem det.




Vi smaskade i oss så magen stod i fyra hörn. Michis pappa kom också upp en sväng och hjälpte oss äta lite och sedan kom Åsa Högstedt med sin enorma schäfer Gaston. Henne har vi inte sett och suttit och pratat med på flera år så det var lite extra roligt. Hennes dotter Ida brukar annars vara här en del med Fredrik, så barnen ser man oftare :)