06 oktober 2012

Craft Complex och Pressroom

Lördag morgon och en hel helg fylld med tid att göra saker tillsammans. Fredrik hade haft Björn på besök som sov över och de stapplade upp vid halvtolvtiden. Michi gick upp för att väcka dem och ropade till mig att det inte var någon i rummet. Vi blev helt kalla - hade de smitit ut igår... Då hörde vi fnissiga röster från vardagsrummet. Killarna hade smugit ner utan att vi märkte det och satt bara och lyssnade på våra röster som väl lät lite panikartade :)


Michi och jag bestämde oss för en utflykt till ett ställe Michi aldrig varit på, trots nio år i Malaysia: Craft Complex. Det var ganska tomt där nu, kanske inte så många av konstnärerna som jobbar på helgerna. Vi hade i alla fall tur att Ajis Mohammed var på plats. Han är känd här i Malaysia för sina fantastiska undervattensmålningar. Han brukar göra en skiss under vattnet och sedan färdigställa dem i sitt lilla hus här. En tavla tar cirka två månader och de är helt fantastiska! Så roligt att få träffa honom personligen.


På kvällen skulle Fredrik träffa Jake och Harrison så Michi och jag passade på att åka till Pressroom. Vet inte när vi var där senast, men innan vi åkte till Sverige i vilket fall. Krishna, som är med på bilden, bjöd oss på varsitt glas skumpa när vi kom och flera i personalen kom fram och önskade oss välkomna tillbaka. Kan man annat än älska ett sådant ställe. När de till och med frågar efter barnen blir man lite varm i hjärtat!


Skönt att ha satt sin fot på detta ställe igen och haft en riktigt mysig kväll!