14 juni 2013

Passmyndigheten, kinamat och middag hos pappa

Igår hade DHL varit hemma hos oss för att leverera ett paket vid tretiden. Vi var inte hemma och jag hade fått en lapp i brevlådan att jag skulle gå ut på internet och meddela när jag ville ha leverans. Det lät ju bra. Nästa morgon hade jag inget hört och vi hade en del ärenden att göra så jag ringde dem för att fråga hur det gick. Fick då till svar att eftersom jag svarat på internet efter klockan fem så kunde jag inte få leverans idag utan först på måndag mellan 8-17. Jag frågade om man kunde få lite mer specificerad tid för det kunde ju vara svårt att sitta inne hela dagen och vänta, men se det kunde man inte. Det är ju helt sanslöst!!! Frågade om jag kunde hämta paketet någonstans istället och det gick bra att göra på Landvetter. Det är väl antagligen det de vill... Vårt första ärende blev alltså en tur till DHL.

Därefter åkte vi vidare in till stan för att gå till polisens passmyndighet på Stampgatan 28. Vi tog en nummerlapp med nummer 273. Tittade på tavlan - nummer 165! Snälla vänner! Det blev en väntan på drygt en och en halv timme innan vi kom fram. Vi försökte ju förra sommaren att fixa nationellt ID-pass till Anna och då ville de ta och makulera hennes pass - något imkompetent personal på polisen i Stenungsund - men här i Göteborg är de vana vid de flesta olika ärenden så det var inga problem. Jag fixade också ett nytt pass till mig eftersom ambassaden i KL inte kommer utfärda pass längre. Hade bara två tomma sidor kvar. Nu återstår bara att föra över mitt visum när jag är tillbaka i KL.


Framåt halvtretiden satt vi i något hungriga i bilen igen och det slutade med att lunchen blev på en kinakrog i Lerum. Lite gott att få äta svensk kinesmat!



Väl hemma satte vi oss och tog det lite lugnt. Jag trodde jag hade jetlag men när jag fick syn på Anna började jag undra vem som hade rest längst...



På kvällen var det dags att åka upp till pappa på lite middag och det blev givetvis den obligatoriska råbiffen. Alltid lika gott! Anna fick revben istället. Hon älskar ju en köttbit som är nästan rå, men råbiff är väl inte lika uppskattat.




Efter middagen försvann Anna hem till Victor och Nicole en sväng och jag och pappa satt och pratade och pratade och pratade. Så roligt att ha lite tid tillsamman bara vi två. Snart kör sommaren igång med Rörtången, alla gäster och så mycket aktiviteter så då hinner vi inte ses lika mycket. Både Anna och jag somnade sedan gott redan vid elvatiden.

Michi kom till Langkawi idag och det hade blåst storm igen så alla parasollerna hade vält och vissa av möblerna, några solstolar, låg i poolen. Tur att de tål vatten! Det har varit riktigt dåligt väder där uppe i en månad nu med kraftig blåst och mycket regn. Viktigt att kolla till huset!