04 oktober 2010

Shanghai med Lindells 23-28 september dag 4

Klockan elva söndagen den 26 september tog vi taxi från hotellet. Regnet öste ner och vi var glada att det inte var idag vi skulle gå på världsutställningen. Idag bar det istället av till Ritz-Carlton för champagnebrunch. Trevligt! Restaurangen hette Tables.

Tidigare fanns det i Kuala Lumpur också, men Ritz har tyvärr slutat med brunchen. Vi fick sitta som i en liten kur. Tydligen hade vi bokat i tid för att få ett av dessa bord som var de allra mysigaste. För att sitta här skall man annars boka bord 32 eller 33.

En trevlig start på dagen med ett glas champagne och en helt fantastisk buffet som väntade!

Man får ta det lite försiktigt för det fylls på i glasen hela tiden och det skulle vara lätt att få i sig lite för mycket av den goda varan.

Detta var den bästa buffet som vi någonsin varit på. Ett helt fantastiskt utbud av sushi, sashimi och till och med laxrom och rysk kaviar!

Skaldjuren var det inte heller något fel på. En syn som gladde en göteborgare!
Det blev en förrättstallrik som inte gick av för hackor!

Det fanns även en köksstation där de till exempel stod och stekte kalvlever.

Kalvlevern var helt fantastisk! Hela dagen var en gourmetupplevelse.

Det hela avslutades sedan med flera dessertbord plus ostbricka. Ingen risk att man gick hungrig därifrån.

Vi satt där så länge så till slut började de dammsuga runt omkring oss. En liten fin vink att vi skulle gå kanske.
Mätta och på glatt humör bar det av tillbaka till hotellet. Robert hittade på receptionsdisken den lilla fina World Expo-figuren igen. Rätt som det var ramlade ena armen av, så han fick snabbt lappa ihop den och försiktigt sätta ner den på disken och smyga därifrån :)

Karin, Robert och jag åkte sedan iväg till en kopiemarknad som låg alldeles brevid Shanghai Stadium. När vi var här för flera år sedan fanns en enorm utomhusmarknad. Den fick sedan stänga och har delats upp i två olika marknader där denna skulle vara den ena. Vi gick dit med stora förväntningar, men blev väldigt besvikna. Väldigt mycket var stängt - troligen för det var söndagkväll, men utbudet var inte märkvärdigt alls heller.

Senare på kvällen var vi inte särskilt hungriga men gav oss ut i alla fall. Vi åkte tillbaka till området där vi var igår och hittade en restaurang som heter Abbey Road. Den var startad av en schweizare och hade rösti och annan typiskt schweizisk mat. Restaurangen låg också på Dong Ping road.
Jag var inte så hungrig men såg att de hade en toast med köttfärs och svamp i menyn och tänkte att det lät ju rätt lagom. Det roliga var att när jag fick in den var det en gigantisk tallrik, troligen med något bröd i botten som sedan täckts av ett ton köttfärs och lika mycket ost. En betydligt större portion än jag hade föreställt mig. Jag kunde äta upp en sjättedel, kanske.
När servitrisen dukade ut syntes det knappt att jag hade ätit. Det dröjde inte många minuter innan kocken kom ut och frågade om allt smakade bra och tittade lite undrande på mig. Jag sade som det var att jag inte varit hungrig och att maten som kom var så mycket större än jag trott när det stod toast, men att det smakat bra. Då bestämde han på stående fot att vi blev bjudna på den rätten. Dessutom skickade han in fyra små shotglas med någon Baileymix. När vi sedan skulle betala fick vi tio procent rabatt för att vi betalade kontant. Imponerande service!!! Efter denna dag kändes det som om vi inte skulle behöva mat på en vecka!