14 januari 2013

Fredrik fyller år och våra gäster åker hem

14 januari och Fredriks 16-årsdag. Det är inte klokt hur snabbt tiden går. Sweet 16 -  tror det var större för Anna än för Fredrik. Det blev många som kom in och sjöng i morse; Michi, jag, Cathrine, Sanna och Mariana. Han fick ett par tröjor, lite pengar och en sak till sin GoPro 3 som gör att den flyter om man tappar den i vattnet. Nu är det tentavecka hela veckan så han hade lite sovmorgon idag och vi kom och väckte honom först halvnio. Sedab skulle han iväg och ha tenta i Science.


Han fick också ställa upp på lite fotografering för att visa hur han ser ut med skoluniform.


Jag stack iväg på årets första kaffemorgon med Swea, medan Cathrine och Mariana passade på att få en sista solig dag vid poolen för att bättra på brännan innan de kommer hem till Sverige igen.


Vid tvåtiden stack vi sedan iväg till skolan för att se hur den ser ut. I och med att båda jobbar inom det svenska skolväsendet så kan det ju vara lite extra kul att se.


Vi gick också in i shoppen så att jag kunde visa de olika skolkläderna som finns. Det är ju så enormt bra med skoluniform. Inte massa tjat på morgonen om vad man skall ha på sig och inte massa press att köpa dyra märkeskläder för att passa in. Tröjan på bilden är den de har på sig när de har gympa.


När vi var nöjda med skolan promenerade vi ner till Nandos och åt lunch och sedan blev det en promenad hem till Hijauan.


Framåt sextiden började alla ungdomarna att droppa in med sitt bagage så att alla var hos oss när det var dags att åka hem. En stor van var beställd. Fredrik och Andreas kom också förbi och sade hejdå för att klockan sju sätta sig på bussen ner till Singapore för några dagar där med bland annat en konsert med Swedish House Maffia på programmet. På lördag bär det sedan av till Sverige igen efter tre månader utomlands.


Kvart i nio dök bilen upp som skulle ta med Kevin, Nicole, Sanna, Mariana, Robin och Cathrine till flygplatsen för att efter sexton dagar i värmen i Malaysia återvända till Sverige.


Det har varit intensiva men jätteroliga dagar och det blir extra kul att ses igen till sommaren när vi har delat så mycket och har så många nya minnen ihop. Nu ser vi dock fram emot att få rå om Anna i ett par veckor innan hon återvänder till studierna i London igen och bara kunna ägna oss åt familjen ett tag.